Neprofesionalno komentarisanje sudskog postupka 1

Povodom teksta objavljenog u vašoj novini 8. februara, koji navodi nepotpune i netačne informacije, molimo vas da objavite sledeći demanti:

U slučaju porodice Maurer, sud je donosio odluke zasnovane na zakonu i odlučivao uvek u korist Eurobanke, uprkos brojnim pravno neutemeljenim aktivnostima lica koja tvrde da Banka nema pravo da sprovodi izvršenje na predmetnom stanu.

Kako je sudski postupak u toku, smatramo da je neprofesionalno komentarisanje pojedinih navoda iz postupka, jer će o konačnom ishodu reč dati sud u čijoj je nadležnosti da štiti slobode i prava građana, zakonom utvrđena prava i interese pravnih subjekata i obezbeđuju ustavnost i zakonitost.

Odluku suda ćemo uvek poštovati bez obzira na to da li je doneta u našu korist ili ne, jer smatramo da je za uspostavljanje pravne sigurnosti važno poštovanje sudske odluke od strane svih građana i pravnih lica.

Smatramo da su iznošenjem neproverenih informacija u tekstu „Prvi osnovni sud u Beogradu podržava prevare“, čitaoci „Danasa“ obmanuti, a Eurobanci je naneta šteta narušavanjem poslovnog ugleda.

Odgovor redakcije

Dodatak „Učitelj neznalica“ ne uređuje kolegijum Danasa, već je u pitanju komercijalni podlistak koji ima svoje urednike van redakcije, a koji su uredno i potpisani u dodatku, ali se u svakom slučaju izvinjavamo Eurobanci.

Uredništvo Danasa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari