PKS: Tržište u Srbiji dobro snabdeveno, nema mesta panici 1Arhivska fotografija Foto: Stefana Savić

Trgovinski lanci i prodavnice u Srbiji uredno su snabdeveni svim životnim namirnicama, zalihe su stabilne, a nema povećane potražnje za bilo kojim proizvodima, niti potrebe da ljudi stvaraju bilo kakve zalihe namirnica.

Ovo je ocenjeno  danas na sastanku predstavnika Vlade Srbije, Privredne komore Srbije i trgovinskih lanaca, održanom u PКS povodom aktuelne situacije u vezi sa korona virusom.

Dogovoreno je da PКS bude kontakt centar preko kojeg će se pratiti situacija i u skladu sa eventualnim promenama preduzeti odgovarajuće mere.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da je stanje na tržištu Srbije stabilno, da nema veće potražnje za bilo kojim prehrambenim proizvodom, kao i da su svi predstavnici trgovinskih lanaca istakli da su zalihe redovne i normalne, navodi se u saopštenju PKS.

Ljajić je dodao da je na sastanku dogovoreno da se preko PКS i Udruženja za trgovinu održava redovna komunikacija sa predstavnicima trgovaca.

„Nema potrebe za stvaranjem panike ili atmosfere koja bi doprinela bilo kojoj vrsti nestabilnosti“, poručio je Ljajić.

Direktor Sektora za internacionalizaciju PКS Mihailo Vesović je rekao da je cilj sastanka bio da se razmene iskustva o tome šta koji trgovinski lanac preduzima i na koji način se situacija u vezi sa korona virusom odražava na njihovo poslovanje.

„Apsolutno nema nikakvog razloga da do problema u snabdevanju dodje i to se ni ne očekuje. Većina trgovinskih lanaca ima i zalihe koje su daleko veće od uobičajenih tako da je situacija potpuno pod kontrolom“, ocenio je Vesović.

PKS je navela da je stalno u kontaktu sa predstavnicima trgovinskih lanaca i pratiće sve što se dogadja na graničnim prelazima i u pograničnim mestima.

Potpredsednik Grupacije trgovaca prehrambenom robom PКS i direktor Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) Obrad Popović istakao je da u trgovinama nisu primećene bilo kakve vanredne okolnosti kao posledica širenja korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari