Ugovore sa Serbia Zijin Bor Copper potpisalo 38 studenata završne godine 1Foto: G.T.Vasilić

Serbia Zijin Bor Copper potpisala je ugovore o stručnoj praksi sa 38 apsolvenata i studenata završne godine Tehničkog fakulteta u Boru koji važe do njihovog diplomiranja.

Podrazumevaju pet sati rada u Kompaniji, dva sata učenja kineskog jezika, kao i novčanu mesečnu naknadu od 10 hiljada dinara. Po isteku trajanja ugovora, stručna komisija će, na osnovu procene zalaganja na poslu i časovima kineskog jezika tokom stručne prakse, potpisnicima ugovora ponuditi zaposlenje.Uručujući ugovore studentima na prigodnoj svečanosti,  HR u Serbia Zijin Bor Copper Huang Zhaoyu je, pored ostalog, poručio:

-Dobar početak je pola posla. Ova ceremonija dodele ugovora otvoriće vrata odličnoj saradnji između Kompanije i Grada, ali i između Kompanije i Tehničkog fakulteta u Boru. Verujem da će u bliskoj budućnosti Kompanija, Grad i Tehnički fakultet ostvarivati podjednake uspehe. – rekao je on i studentima poželeo dobrodošlicu u Kompaniju, dajući im savet:

-Drevni kineski mislilac Laozi je rekao „I gorostasni hrast je iz žira izrastao“. Kompanija može da obezbedi odličnu platformu za razvoj izvrsnim stručnim kadrovima i talentovanim studentima iz oblasti menadžmenta, ali je potrebno da oni, u saradnji sa kineskim menadžmentom, kroz obavljanje svih uobičajenih radnih zadataka, steknu osnovna iskustva i znanja. Samo oni koji usvajaju i implementiraju duh inovacije i neprestano se usavršavaju mogu postati vrhunski kadrovi u kompaniji. – kazao je HR u Serbia Zijin Bor Copper.

Među potpisnicima ugovora o stručnoj praksi u Serbia Zijin Bor Copper je i student rudarskog inženjerstva na Tehničkom fakultetu u Boru Milan Milenović, koji kaže da je dobio jedinstvenu priliku da kroz praksu usavrši teorteska znanja stečena na fakultetu na čemu je zahvalan.

– Ovo je prilika da pokažemo i praktično sve ono što smo za četiri godine naučili. Naravno, svi se nadamo i da ćemo po isteku ugovora ostati u Kompaniji, odnosno da ćemo zasnovati radni odnos u Serbia Zijin Bor Copper.- smatra Milan Milenović.

– Ugovor koji smo danas potpisali biće svima nama od velikog značaja u budućnosti, ali i ostalim studentima koji će ugovore potpisivati posle nas.- kaže Milica Adamović koja završava studije na smeru tehnološko inženjerstvo za zaštitu životne sredine.

Dekan Tehničkog fakulteta u Boru prof. dr Nada Štrbac izrazila je nadu da će se ovaj vid saradnje Fakulteta sa Kompanijom nastaviti, a gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić poželeo je svim studentima koji su potpisali ugovore da se ostvare kao dobri inženjeri.

-Pored toga što ozbiljno investira u Bor, kompanija Serbia Zijin Bor Copper pokazala je ovim činom da je i društveno odgovorna jer je, u lokalnoj zajednici u kojoj posluje, odabrala najbolje mlade ljude koji će sutra biti nosioci razvoja i Zijina, ali i grada. – kazao je gradonačelnik Bora na ceremoniji uručenja ugovora o stručnoj praksi na Tehničkom fakultetu u Boru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari