Unca i uncuti

Ostavite komentar

 1. „…činjenica je da u korporativnom, neoliberalnom divljanju kapitalizma, profit diktira trendove pa….“
  Sta je sad ovo? Migavac za ‘u-turn’ na eu-autoputu omatorele skojevke? Ne? Tek jedno novo udaranje kontre Vucicu pa makar se vratili staroj dobroj drustvenoj svojini, planskoj privredi i (ovom ili onom) Berlinskom zidu….

  1. Kakva god da je bila, bila je naša, srpska. Kako god da se zoveš i kog god da si pola (takvi potpisi govore da se stidite sami sebe), želim da znaš da si apatrid! Gugluj, pa ćeš saznati šta je to. Želim ti Vučića u spavaćoj sobi…takvi su trendovi, reče ti.

 2. Preduzeće u dugovima nakon što se država umešala i prodala svom čoveku čiji je zadatak bio da to preduzeće uništi, pa proda tako da novac ostane njemu i zatim ga podeli sa onima koji su ga postavili u povoljnu poziciju? Nisu li tako sprovedene sve „reforme“ od 2000? I šta sada imamo? Jeftinu radnu snagu, jeftine resurse, sve za ulagače koji svoj novac obrću, ne plaćaju porez, pa im čak i plaćamo što su došli da zarađuju na nama? Ispravite me ako sam pogrešio u nekoj konstataciji, ali meni se to čini ludilom. Da mi lepo izgradimo u svakom gradu još po koju ludnicu i kao nojevi se tamo pozatvaramo dok nas zabavljaju rijaliti i estrada. Ili to možda već radimo, možda je svaka kuća jedna ludnica u koju bežimo svakodnevno da se odmorimo? Razmislite o tome kad sledeći put pogledate svoju decu, za kakvu ludnicu njih spremaju? U kakvoj će tek ludnici oni da odrastaju?

 3. Kad je Djelić 2008.g. u Luksemburgu potpisao SSP- u Srbiji se slavilo. Kad je Skupština u jesen ratifikovala SSP – DSS i NS su bile protiv, a Radikali nisu glasali. Kad je u zimu 2011. EP ratifikovao SSP – još smo bili na “lakim drogama” članstva u EU i malo ko je dizao glas što će za 6 godina polj. zemlja moći da se prodaje strancima. Čini mi se da je najviše je na ovu loše ispregovarani zamagljeni vagon /za EU/ ukazivao prof. Polj.fak. Miladin Ševarlić. Koristio je svaku priliku da ukaže sa čime ćemo se suočavati već od jeseni 2017 – ali i dalje je vlasnicima vlasti pucao prsluk zbog toga. Ševarlić se zalagao i bitku bio da Srbija ne prodje poput Rumunije u kojoj su stranci kupili blizu milion ha zemljišta, već da se izbori poput Madjarske i Poljske za odlaganje prodaje zemljiišta strancima, koje su u medjuvremenu donele i vrlo restriktivne zakone po tom pitanju da bi zaštitile svoju zemlju i poljoprivrednike. A šta smo mi uradili za proteklih 6 god? Pa, dobili smo obećanje tada premijera Vućića da će braniti nacionalne interese poput Poljske i Madjarske..I tako,Ševarlićev glas se sve manje čuo u medijima, a igrom volje birača ili sudbine (kako god), sinovi stranke koja nije glasala za SSP, prodala je Al Dahri PKB sa 17.000 ha polj. zemljišta (delom uz reku). Sad su se mnogi osvestili, ali kasno. Za utehu nam ostaje nada da ćemo i dalje piti PKB-ovo super mleko, pa makar se sada zvalo Al Dahra Kravica Mleko…

 4. Evo nešto u odbranu Suše..
  Bezglavo se veruje Vučiću… to ne valja. Stvaramo jednopartijski sistem a do skora smo izašli iz njega sa armijom klonova i neznalica. Pa tako i ova prodaja PKB, prodaja Bora prodaja Smedereva predstavlja ne prodaju, već rasprodaju prirodnih bogatstava Srbije zarad sredjivanja stanja u zemlji i to kako vidi mali Perica. Činjenica je da je došao kadar koji nije stručan već duboko ogrezao u sve vidove poltronstava, rodjačkih odnosa i činjenja usluga po partijskoj liniji. Moto tih kadrova je …Dok smo zajedno ne može nam niko ništa…Gradjanska Srbija tera se u tor gde treba da se nauči prostakluku. Da li je vama normalno da postižemo toliki napredak a da evo već šestu godinu niko to ne oseća u svom novčaniku. Naravno sem kadrova SNS koji se uzidavaju u državni sistem i koji dobijaju radna mesta kao nagradu za podršku i jednoumlje. Nastaviću dalje, žurim da uhvatim sniženje u Maksiju…pardon nije sniženje nego poniženje i nije prodaja nego rasprodaja….Pozdrav

 5. E,ajde prekinite više sa tim „naše“, Ništa ovde nije naše, nije bilo niti će ikad biti.Svi mi pripadamo državi,a država definitivno ne pripada nama,nego nekom drugom!

 6. Koliko ono para ponudiše Kostić ; Matijević ; Mišković ( ponaosob ) za kupovinu PKB-a – onomad…!??
  Počnite da se prisećate ponuđene cene sa PRVOG – DRUGOG itd. ponuđenog tendera.
  Ostale kritike su na bazi – „Grmeč“-a …

 7. Ne mogu da verujem koliki broj botova!gordana bravo uvek jasno i pravedno receno od vas,bravo i dejanu koji je dao komentar,da tako je sbe slazemo se svi sem mnogobrojne botove koje za bacenu kosku od svoje sns sve bi porekli,sramota imaju i oni decu jel se pitaju za njihovu buducnost,ili se toliko ovajdise za ove godine da ne brinu,ja bogami i te kako brinem,penzija smanjena djep prazan ma zivim 3 puta gore nego pte 5 godina!

Ostavite komentar

Dijalog

Izmaknuta stolica 10

Izmaknuta stolica

Odavno se nije desilo da se prosvetni radnici oko nečega ujedine kao što ih je ujedinilo nasilje koje je pretrpela njihova koleginica iz Trstenika.

Naslovna strana

30. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.