Datum koji razdvaja

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Zanimljivo da S. Bisevac nikada nece reci da Srbija ima pravo da brani svoju teritoriju od albanske teroristicke i separatisticke uck i da ima pravo da kao nezavisna drzava uspostavi kontrolu nad citavom svojom teritorijom, niti ce pohvaliti i podrzati nekog Albanca sa Kosova koji svoju politiku gradi u Beogradu a ne u Tirani, Vasingtonu ili Berlinu i koji ce kao B. Milosevic da statira na drzavnim proslavama Srbije i davati legimitet politici Srbije. Naprotiv, S. Bisevac podrzava sve suprotno kada su Kosovo i kosovski Albanci u pitanju od onoga sta je podrzala i pohvalila u ovom tekstu.

 2. Vaš tekst može da se čita i ovako:
  “ Vreme takoreći leti, pa je već stigla nova godišnjica tragičnog događaja iz ratnih devedesetih. Još jedan datum koji svađa dva naroda bivše SFRJ – Srbe i Albance, države Srbiju i Albaniju– godišnjica akcija kojim su srpske oružane snage 1998. uspostavile kontrolu nad celom teritorijom svoje zemlje, porazile separatističku Vojsku OVK, ali i proterale skoro celo albansko stanovništvo nekadašnje „Republike Kosova“.

  Akcija koja je sa jedne, srpske, ali i strane međunarodnog prava, imala svoje opravdanje jer svaka nezavisna država ima pravo na svoj teritorijalni integritet.“

  Da nije bilo Oluje, ni bi bilo ni sukoba na Kosovu. Pogledajte film Vremena “Pad Krajine.“

 3. „Miloševićev odlazak u Knin bio je hrabar potez i dokaz da politički predstavnici Srba u Hrvatskoj nisu pod kontrolom Beograda.“

  Bio je to dokaz da je B. Milosevic pod kontrolom Zagreba i da radi sve sta treba za interese Zagreba i hrvatske politike. Bio je to dokaz da su Hrvati nasli „postenog Srbina“ koji ce svojim prisutvom da da legimitet hrvatskoj nacionalistickoj i zlocinackoj politici u odnosu na Srbe. Nije to nista, nasli su Hrvati i 12 Srba koji su bili generali u ustaskoj NDH vojsci. Naravno, samo su uticaj i kontrola Beograda (grada u kome zivi i autorica) problem, dok uticaji i kontrole Tirane, Zagreba ili americke i nemacke ambasade nisu nikakav problem. Dapace.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

22. oktobar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.