Besplatni saveti

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Uspeh SNS zasniva se pre svega na činjenici da su državni aparat pretvorili u svoj stranački aparat. Mi imamo zarobljenu državu.
  Čutanje opozicije neće tu ništa promeniti. Treba reagovati i razobličavati SNS, ali treba raditi i na sopstvenoj organizaciji. Veliki je problem usitnjenost opozicije. Ja bih dodao, ili se ujedinite ili se nosite u 3LPM.

  1. To senzacionalno otkriće rupe na saksiji će nesumnjivo da uruši vlast Vučićevog SSRN.

  2. I, odakle Vam ideja da će „ujedinjavanje“ oporbe da promeni stvari? Oko čega će se, Laki, ujedniti opozicija? Oko Vučića, samo „s obrnutim predznakom“?!
   Dokle mislite da politički pluralizam koji je suština mehanizma predstavničke demokratije bacate u trnje i vapite za monizmom, pa da posle cmizdrite zbog ovog ili onog tiranina?!

   1. Ne vapim ja za monizmom, ja vapim za državom u kojoj su glavne poluge demokratija i vladavina prava, u kojoj je smenjivost vlasti normalna i uobičajena pojava.

    1. И, како мислите да ће „уједињавање опозиције“ да допринесе тим племенитим циљевима?
     Не чини ли Вам се да пропуштате нешто битно?!…

     1. SNS je zacementirao svoju nakaradnu vlast, i ne pada im na pamet da bilo šta menjaju. Odatle sledi jedino logično rešenje da umesto njih na vlast dođu neki drugi. Možda će oni napraviti kvalitativni iskorak u pogledu demokratije, vladavine prava i smenjivosti vlasti. Niko ne garantuje da će novi biti bolji, ali to nije razlog da se ne radi na smenjivanju SNS vlasti. Promene garniture na vlasti su jedini pravi put.

     2. Како ће „уједињавање опозиције“ да доведе до те цељи, ако мислите на ову опозицију, а не неку која се јоште није ни родила?
      Ја уопште не могу да повежем како ће они који су уредили систем тако да Вучић и Вучићи чврсто зајашу власт сада то да поправе, само ако се уједине?! Шта их је спречавало да све то ураде док су били на власти, па да сад не кубуримо са „заробљеном државом“?!
      Како их то што су упали у рупу коју су сами ископали квалификује за то да ту исту рупу затрпају?!

      Не, Србији није потребна „уједињена опозиција“. Србији су потребне три ваљане политичке партије – лева, десна и централна.

  3. Uspeh SNS-a se pre svega se zasniva na cinjenici da je vecinski deo populacije priglup,zao i surov.
   Ne pomaze generalni deformanitet,nedostatak kicme.

  4. Uspeh SNS zasniva se pre svega na činjenici da biračko telo nije doraslo političkom sistemu parlamentarne demokratije. Na činjenici da mu nije mučnina od raznih atlagića, da ga savršeno zabole za bilo kakva moralna načela, da je potpuno imuno na nepravdu itd. A kad imaš takvo biračko telo onda je lako oteti državni aparat, institucije itd. Zašto je lako? Zato što biračkom telu sve te zapadne izmišljotine nisu potrebne pa ih i ne brani. Ono voli pink, zadrugu, besplatno ulje, državni posao za dete, nezaslužene privilegije…

 2. Ima još bolji savet od ujka Basovog.
  Kanite li pobijediti,ne smijete izgubiti!
  Saveti su kao i mišljenje,svako ima poneki,i svako je ubeđen da je njegov najbolji.Ja bih savetovao da se na sledećim izborima glasa za opoziciju kakva god da je,jer nisam siguran da može gore od ovog zla.

 3. Znači, da ponovim gradivo. Stavim Milivoja na ignore, onda se energično bacim na čitanje Limburgštajna, vredno istrajavam da mi komentar bude objavljen u roku od odmah kada izađe nova kolumna, i tako postanem drug Miloš Ilić.

 4. Bravo Bas, u tom grmu(3LPM) leži spas. Vratimo se na početnu poziciju, čekajamo da se vremenom napravi optimalni trenutak za nas, to je za naše emotivno pleme jedini pravi spas. I nas i nas……

 5. E Jesi lepo vaspitani pa besplatno poses skracenica 3LPM. Aj besplatno objasnim zasto 3.Long Play Music je ozbiljna stvar valjda zato sto bi trebalo size da traje,Ali to je zato sto ne moras svako malo uzitka da sizes Sebastijana za dzabe grebanje.Ne znam zasto ja tebi objasnjavam sinhronicitet baj d vej,kad si postao svestan svoje nesvesti.U svakom slucaju ne skodi da te pomalo zajebucnem karakterom jer je besplatno jedino to i Sunce koje stalno Kako oni kazu ponovo radja.E,a to ko radja Since I ko ce sta de turi da bi to bilo ono oatavljam ti na demokratski obradu,besplatno. Jesi li se Dana’s uhvatio za fasizam Basara I arlauknuo;U saveta brz lameta nema parlamenta! Thinking about you….❣️

 6. 1. Lustracija
  2. Ukidanje upravnih odbora javnih preduzeca
  3. Ukidanje agencija
  Bez toga nema opozicije, a ni zelje za sredjivanjem drzave, samo postitoisticki mulj neradnika.
  Glede rada, tj nerada je Basara skroz u pravu.

  1. Dok god opozicija ne saopšti Evropi i svetu da će priznati realnost, tj. postojanje države Kosovo, EU će saradjivati sa Vučićem i tolerisaće ga u svemu, jer je on već dugo sa njima u procesu priznavanja (bez obzira što ih zajebava i kupuje vreme). U Evropi su svesni da bi sa opozicijom na vlasti taj posao bio vraćen na početak! Sve ostalo njima u EU je manje važno.

 7. Sve je to OK,
  ali otkud ti ideja da bi ta laprdala ućutala?
  I sam kažeš da im laprdanje služi da prikriju kriminal.

  Ovog puta su jedino uspeli da pokriju sedamnaesti atentat na Vučića.

  1. Nije 17. nego 23 pokušaj atentata. Nijedan rasvetljen, svi listom izmišljeni. Biće da su braća Grim bila sa ovih prostora.

 8. Praktično pitanje – kako pobediti?
  Odgovor je, veoma lako. Kako bre lako? Pa ovako, skupi se par brirodno bistrih i ozbiljnih ljudi. Sednu porazmisle, šta im valja činiti.Zaključe sledeće:
  -Priblem je evidentan. Nije dobro i ide sve gore. Mora se nešto preduzeti.Šta preduzeti? Evo inicijative u načelu. Znamo da danas imamo dva politički izuzetno teška peoblema, spoljni i unutrašnji. To su spoljni problemi kojim
  nas priežu jaki. Pametna skupina sroči globalno pismo, elektronski uputi svetu i narodu. Kaže im se šta mi tražimo, kako da se reši pizanje Kosova, pitanje Srba van granica uže Srbije i zatraži se mišljenje, Amerike, Kine, Rusije, Evrope, Turske i svih onih koji su zainteresovani.
  -Drugi uslov koji predlagači treba da urade je da taj predlog ponude i narodu. Ako ga narod u večini prihvati to je polovina problema rešena.
  E sad drugi problem je unutrašnji haos od privrede, korupcije, mita, oportunizma i svih ostali zala koja nisu rešavana decenijama, jasno definisati i predložiti rešenja, normalno ovi predlozi da budu u skladu sa svetskim iskustvima. I ovo narodu predočiti i narod će da oseti instiktivno jer ovo dobro ili nije. Kad se dobije zeleno svetlo za akciju formirati pokret na temaljima načela u predlogu, odgovornost da sprovedu dogovorenu pruzimaju kreatori i dobrovoljci u ime naroda, Zar to nije prosto?.
  Izuzetno prosto i praktično izvodljivo.
  Pa gde je ona problem. E problem je u tome što ovo svi znaju, ali niko nećeda preizme istorijsku odgovornost.
  Odgovornosti i rizika nema nikakvoda ako narod to odobri, svet to uvidi pa i on da svoje viđenje za činjene, i tada sva zamajavanja prestraju.
  Jednostavno svima će biti jasno na čemu smo.
  Ovako samo psujemo kapetana u potoku a vereme nam jede biološku šupstanci i mi gubimo bitku jurišajući na vetrenjače.
  Ja rekoh a vi dokonajte.

 9. Sve je to, Base, lepo i krasno, ali i opozicija je sastavni deo plemenske i pretpolitičke kulture koja je dominantna kod nekih severnoameričkih indijanaca, samo drugog plemena, a ne onog čiji je Vučić poglavica.

 10. Ako poslusamo ove savete Gos’n Basare, moze biti al ne mora da znaci.
  Nas narod je naucen, vazda da ima Vodju.
  Dotrajalom skidaju glavu, novoizabranom tapsu – sve dok ne dotraje.
  Zar je onda cudno sto se novi Vodja ne pojavljuje?
  Zna da ga ceka sudbina prvog.
  Kod nas Srbalja su svi poceci teski, ali su krajevi pogubni.
  Drugi narodi se plase svojih prijatelja, a mi… sami sebe.
  Nama oni nisu potrebni.
  Neka, neka se nasi neprijatelji raduju nasoj nesreci.
  Oni su srecni jer ih je tehnoloski napredak doveo do vrhunca.
  Ali ce ih njihova sreca dovesti do naseg stadijuma razvoja.
  Zahvaljujuci njihovom tehnoloskom razvoju.
  Tek ce onda videti cija majka crnu vunu prede.
  Ovo ne govorim iz zavisti, nego iz nemoci.
  Oprostite na ovakvom kazivanju, ali i ja sam Srbin.

 11. Da li u Srbiji postoji jedna ličnost oko koje bi se sva opozicija udružila da bude njen kandidat za predsednika na budućim izborima. Ako toga nema onda će sve ostati isto… Ako se saglase i pronadju kandidata i stanu iza njega onda opozicija može da nastupi u više kolona i da se nadaju uspehu.

 12. Ako se objektivno dovede u vezu kvalitet ili „pokvarenost“ /zapustenost/socijalne mase u Srbiji sa kvalitetom i karakterom vlasti, mozemo takodje, objektivno zakljuciti da tu postoji apsolutna harmonija. Ako neko misli da smo mi sposobni da sa sobom vladamo na bolji nacin, taj nista ne razume!

 13. Takozvano „intelektualno krilo“ SNS-a, predvođeno Drugom Basarom, radi isti posao i za istog gazdu kao i „populističko krilo“ koje predvode Atlagići, Martinovići i ostale Đuke. Svi imaju svoje ciljne grupe, „odgovarajuće honorare“, i u skladu sa tim definisane zadatke. Šešelj je sigurno ponosan na svoje izdanke.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Dijalog

Naslovna strana

24. jul 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.