12. Mikser festival pod sloganom Zagrljaj 1Foto: Promo Mikser

Organizacija Miksera je najavila 12. izdanje Mikser Festivala koji će pod sloganom Zagrljaj drugi put zaredom biti održan u živopisnom okruženju Zornića kuće, od 26-28. maja.

Centralni program Mikser festivala biće Think Tank međunarodna konferencija koja će umrežiti prominentne eksperte, aktiviste, predstavnike državne uprave, medije, korporacije i predstavnike međunarodnih organizacija na zajedničkom zadatku – kako osmisliti i ubrzati globalni oporavak nakon pandemije i koje su reperkusije procesa u zemlji i regionu?

Da li nam je pandemija pomogla da razumemo koncept solidarnog i održivog razvoja?

Da li nam je pomogla u razumevanju značaja ekoloških tema?

Da li smo dovoljno svesni uticaja klimatskih promena i angažovani kao društvo, organizacije i pojedinici u borbi za čistiju životnu sredinu?

U kojoj meri je kreativnost potrebna upravo u kriznim situacijama?

Kažu da su uteha, toplina i ljubav vezani za dodir. LJudska bića su stvorena da budu u fizičkoj interakciji sa sebi bliskim bićima. Socijalna distanca, tokom najsurovijeg perioda u novijoj globalnoj istoriji, nije podrazumevala samo fizičku distancu.

Ona je, u velikoj meri, odredila i emotivni disbalans i smanjeni društveni, kreativni i poslovni kapacitet pojedinaca.

Dvanaesti Mikser festival, koji će se krajem maja održati u Zornića kući nadomak Beograda, biće festival nade i optimizma, sa snažnom željom da sve propuštene zagrljaje pretvori u novu, pozitivnu energiju, poručuju iz organizacije.

Programske celine MF2021. biće: Mikser Razgovori, Art Zona, Mikser Muzika, Mikser Dizajn, Mikser Media Hub, Mikser Radionice i Mikser Dizajn Kamp.

Mikser razgovori će se odvijati u InŠtalaciji, u sali od 350 m2 u Zornića kući, a odnosu na dozvoljeni broj prisutnih na javnim skupovima krajem maja 2021, biće određen i broj prisutnih gledalaca u sali.

Konferencija će biti prenošena u live stream prenosu preko Mikserovih kanala komunikacije, kao i kanala komunikacije Mikserovih medijskih partnera.

Festivalski program i tačna satnica biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari