Svečana premijera filma “Ne igraj na Engleze” sutra, 10. maja, u MTS dvorani 1

Na gala ceremoniji, crvenim tepihom prošetaće glumci Ivan Tomić, Daniel Sič, Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović, a najavljeni su i brojni gosti, među kojima su Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Miloš Timotijević…

Film „Ne igraj na Engleze“, u režiji Slobodana Pešića, koji je za ovo ostvarenje 2021. dobio Godišnju nagradu Udruženja filmskih umetnika Srbije, sutra, 10. maja u 20 časova, premijern će biti prikazan u MTS dvorani (nekadašnja Kombank dvorana).

Na ovoj gala ceremoniji, crvenim tepihom prošetaće glumci koji igraju u Pešićevom filmu – Ivan Tomić, Daniel Sič, Isidora Građanin, Frano Lasić, Milorad Kapor, Mariana Aranđelović, Đorđe Kreća i Irena Mišović.

Kako jednu od glavnih uloga u filmu „tumači“ i luksuzni Bentley automobil, ispred MTS dvorane biće postavljen na posebnom mestu tokom premijere.

Među gostima najavljeni su Dragan Bjelogrlić, Zoran Kesić, Milutin Mima Karadžić, Jug Radivojević, Miloš Timotijević, Petar Janjatović, Monika Romić, Stefan Radonjić, Ivana Zarić, i drugi brojni predstavnici našeg jkulturnog i javnog života.

„Ne igraj na Engleze“ snimljen je na osnovu istoimene kultne predstave koja je nedavno posvećena preminulom glumcu Marku Živiću, koji je godinama igrao u njoj, a priča prati trojicu dugogodišnjih prijatelja koje povezuje zajednička strast prema klađenju na rezultate utakmica engleske fudbalske lige.

Reditelj Slobodan Pešić napisao je i scenario na osnovu dramskog teksta Vladimira Đurđevića. a u autorskoj ekipi filma su i direktor fotografije Predrag Bambić, montažer Milan Jakonić, kostimograf Dragica Laušević, dizajner zvuka Velibor Hajduković.

Originalnu muziku komponovao je Duško Gojković (izvodi je RTS Big Benda), a film je snimljen u produkciji kuće Eden Rock production.

Foto promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.