20 dana do Evrovizije: Šta kažu kladionice, kako se kotiraju Let 3, Luk Blek, ko miriše na pobedu? 1Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Za manje od mesec dana, Let 3 će predstavljati Hrvatsku na Pesmi Evrovizije u Liverpulu. Riječki bend nastupiće sedmi u prvoj polufinalnoj večeri takmičenja 9. maja.

Situacija na kladionicama se stalno menja, a hrvatski reprezentativci su sada pali sa 16. na 17. mesto, piše Index.hr

Mama ŠČ! prema trenutnom stanju opklada, u finale ulazi sa sedmog mesta u polufinalu, sa 75 odsto  šanse da ode u finale.

Kladionice predviđaju da će se Hrvatska plasirati u finale sa Švajcarskom, Portugalom, Srbijom, Moldavijom, Češkom, Izraelom, Norveškom, Švedskom i Finskom.

Kada je u pitanju ukupni plasman u finalu, Hrvatska je na 18. mestu, a kladionice, bez obzira na veliko interesovanje, ne predviđaju veliki uspeh.

Apsolutni favoriti ovogodišnje Pesme Evrovizije su Švedska, Finska i Ukrajina.

Švedska, čija će predstavnica Lorin pevati pesmu Tattoo, čvrsto je na prvom mestu u kladionicama. Ispod nje je Finska i njihov predstavnik Kaarija sa pesmom Cha Cha Cha. Na trećem mestu je Ukrajina koju predstavlja bend TVORCHI.

Let 3 je pozirao sa predstavnicima Slovenije i Srbije

Srpski Luk Blek je trenutno dva mesta iznad leta 3 u kladionicama, na 15. mestu.

Hrvatski predstavnici nastupili su na zvaničnoj evrovizijskoj manifestaciji Israel Calling, gde su pozirali sa predstavnicima Slovenije Joker Out i Srbije Lukom Blekom.

Poslali su poruku pozivajući susedne zemlje da glasaju jedni za druge kao što to obično čine severnoevropske zemlje. „Ako to mogu severnjaci, možemo i mi! uzviknuli su  svi zajedno, na šta je Mrle dodao: „ŠČ!“

Mrle odgovorio na reakcije hejtera

Nakon pobede na Dori Let 3 je sa svojom pesmom Mama ŠČ! izazvao hrpu reakcija. Obožavatelji Eurosonga isprva su bili iznenađeni njihovim nastupom, ali su  kasnije  mnogi pisali da im se pesma jako sviđa i da ima velike izglede za ulazak u finale takmičnja. Bilo je i  negativnih  komentara , a neke od njih Mrle je izdvojio i objavio u videu na TikToku.

„Ne idu nigde“, „Budale“, „Sva sreća pa moj muzički ukus ima drugu dimenziju“, „Njima ni Bog ne može pomoći, kamoli traktor“, „Fuj“, „Bolesnici“, “Tuga i jad, danas je popularno sve što nije normalno“, neki su od komentara koje je Mrle objavio na TikToku.

Muzičar je na sve negativne komentare reagovao gromoglasnim smehom. HIHIHAHAHOHO“, napisao je Mrle u opisu snimka.

Podržali su ga navijači Flight 3. „Ljudi se žale bez razloga. Let 3 ide na Pesmu Evrovizije i želimo im puno sreće“, rekli su fanovi.

Planiraju da osvoje Liverpul zlatnim traktorom

Riječka grupa postala je prava senzacija nakon što su njeni članovi u februaru traktorom došli u Opatiju. Za Pesmu Evrovizije.
odlučili su da naprave novi električni traktor, i to zlatne boje, sa kojim planiraju da osvoje Liverpul.

„S njim nameravamo otići u Liverpool na Eurosong. Inače, traktor je ustvari simbol transhumanizma. Zlatni traktor, električni traktor… Ne koristimo više fosilna goriva. Borimo se za očuvanje prirode“, rekli su iz Leta 3 na predstavljanju traktora.

„U današnje vreme čovek je najbliže tome da uz pomoć tehnologije i zdravog razuma iskoreni glad u svetu, da iskoreni glupost, to je prvenstveno…

Tehnologiju samo treba usmeriti u pravom smeru u smislu da se ona ne koristi u ratne svrhe, nego u korisne svrhe“, dodali su.

Do Liverpoola će ići, kažu,  auto – putem i teleportacijom.

Inače, nastupom pre dva dana pred punom dvoranom Here at Outernet u Londonu Let 3 je zaključio promotivne nastupe uoči Eurosonga. Članovi riječkog benda nastupili su i u Izraelu, Varšavi i Madridu, a fanovi su diljem svijeta s njima uglas pevali pjesmu Mama ŠČ!.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari