Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici počinje 17. septembra 1Foto: Damir Vujković

U okviru 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, koji se ove godine održava od 17. do 22. septembra u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, biće organizovano i 14. izdanje Foruma za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade, čiji je rukovodilac dr Marijana Prpa Fink.

Ovogodišnje izdanje Foruma, koje će biti održano na Otvorenom univerzitetu Subotica od 18. do 21. septembra, usmereno je ka istraživanjima na temu “Vreme i odgovornost u pozorištu za mlade”.

Pristigli predlozi budućih radova ogledaju se u četiri podteme koje će biti obrađene tokom četiri radna dana: Pogled na pozorište za decu i mlade u 21. veku – iz prošlosti; Pozorišni jezik za decu i mlade; Pozorište i obrazovanje; Pozorište za decu i mlade i odgovornost.

Forum za istraživanje pozorišne umetnosti za decu i mlade je prilika da se istraživači iz različitih zemalja okupe u vreme festivalskih dana i izlože svoja istraživanja i projekte.

U pratećem programu festivala biće organizovane izložbe, promocije knjiga, filmski program, radionice, predstave van konkurencije i programi na otvorenom.

U okviru takmičarskog programa 30. Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica, naći će se 14 predstava za decu iz celog sveta, po izboru selektora festivala, profesora dr Zorana Đerića.

Publika festivala moći će da pogleda raznovrsne i maštovite predstave koje u Srbiju dolaze iz Kine, Južne Koreje, Portugala, Rumunije, Estonije, Češke, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Crne Gore, kao i predstave domaćih pozorišta iz Zrenjanina i Subotice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari