Lazara Tošića, povodom četrdeset godina njegove umetničke karijere, sa gostima i prijateljima, biće održan večeras od 20 sati, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Koncert se sastoji iz dva dela – prvi je sa kvintetom koji je Tošić osnovao pre 20 godina i taj jubilej obeležava se podnaslovom „Free at Last“, a drugi je sa Big bendom, velikim džez orkestrom RTS u kome je Tošić svirao, a koji takođe slavi jubilej – 60 godina postojanja.

Lazara Tošića, povodom četrdeset godina njegove umetničke karijere, sa gostima i prijateljima, biće održan večeras od 20 sati, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Koncert se sastoji iz dva dela – prvi je sa kvintetom koji je Tošić osnovao pre 20 godina i taj jubilej obeležava se podnaslovom „Free at Last“, a drugi je sa Big bendom, velikim džez orkestrom RTS u kome je Tošić svirao, a koji takođe slavi jubilej – 60 godina postojanja. Pored stalnih Tošićevih saradnika kao što je Fredi Stanisavljevć, gosti na koncertu su i Mića Marković, Miša Blam, Miloš Krstić, Vasil Hadžimanov i Hana Vučičević, a dirigent je Ivan Ilić.
BGD AKADEMIJA – Kafe Fleka od 18 do ranih jutarnjih sati: Radio Beograund do 22 sata (funk, soul, hip-hop, world, afro, latin, reggae, down beat). Kalendar studenata FLU za 2008. godinu; Mali klub od 22 sata: Hard Rock/Metal veče – Rock the Night by Mancha & Goxy; Mali klub od 22 sata: Roots, Dancehall, Ragga (Wadada Soundsystem, DJ Dusha & Gaggie Selecta), ulaz slobodan.
NORWAY TODAY – Igor Bauresima u režiji Ane Tomović, jgraju Miki Damjanović i Suzana Lukić, Beogradsko dramsko pozorište u Domu kulture Studentski grad, Velika sala od 20 sati.
PREDSTAVLJANJE ŠEST NOVIH KNJIGA – edicije „Istok-Zapad“ (Biblioteka „Svetozar Marković“, Zaječar, 2007), danas u podne u Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda. Ucestvuju Gojko Božović – član žirija, Saša Jelenković – u ime izdavača i autori (Vladislava Gordić Petković, Duško Novaković, Milen Alimpijević, Branislav Stojanović, Jelena Z. Bogavac i Biljana Milovanović. Edicija „Istok-Zapad“ osnovana je 2006, povodom 140. godina Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru. Realizuje se kao konkursna edicija čiji uređivački odbor čine Tihomir Brajović, Gojko Božović i Đorđe Despić. U okviru edicije objavljuju se knjige različitih žanrova (poezija, proza, esej, književna kritika…) a dve najbolje, po oceni uređivačkog odbora, nagrađuju se sa po 2.000 evra. Svake godine na konkurs se prijavi više od 250 autora. Dosad su objavljena dva kola edicije „Istok-Zapad“.
OTKUP – tribina u organizaciji Sekretarijata za kulturu Skupštine grada Beograda i Doma omladine Beograda, večeras od 18 sati u Magacinu DOB. Učestvuju Mrđan Bajić i Uroš Đurić – umetnici, Saša Janjić, Danijela Purešević, Nikola Šuica i Marina Martić – članovi komisije za otkup umetničkih dela, Vesna Lakićević Pavićević – predsednica komisije za otkup umetničkih dela, Dejan Sretenović – glavni kustos beogradskog Muzeja savremene umetnosti, moderator je Svebor Midžić. Cilj tribine je predstavljanje rada komisije za otkup umetničkih dela Skupštine grada Beograda za 2007, kao i politike otkupa koja ih je vodila pri izboru umetničkih dela.
SMISAO ISTORIJE, DA LI GA IMA? – tribina u Maloj sali Kolarčeve zadužbine, povodom knjige Nikole Miloševića „Ima li istorija smisla“ i godišnjice smrti Nikole Miloševića, večeras od 18 sati. Učestvuju dr Vladeta Jerotić, dr Milo Lompar, dr Radivoj Radić i dr Bojan Jovanović.
TEOLOGIJA LEPOTE – tribina u Maloj sali DKSG, povodom knjige Milorada Lazića, večeras 19 sati, u okviru ciklusa „Estetičke teme“. Govore Vladeta Jerotić, Bojan Jovanović i Bogdan Lubardić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari