Baletska zvezda Olga Smirnova napustila Moskvu i Boljšoj teatar zbog ruske invazije na Ukrajinu 1EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT PRESS SERVICE POOL MANDATORY CREDIT

Slavna ruska primabalerina, zvezda Boljšoj teatra Olga Smirnova, kako je objavio britanski časopis „Gardijan“, javno je osudila svoju zemlju zbog invazije na Ukrajinu, i u znak protesta napustila je svoju matičnu scenu i otišla iz Moskve.

Prema navodima „Gardijana“ Smirnova će se pridružiti Holandskom nacionalnom baletu, gde će joj partner na sceni biti Viktor Kajšeta, čuveni solista koji je na rusku invaziju takođe „odgovorio“ tako što je napustio Balet Mariinski u Sankt Peterburgu i javno osudio Putinovu politiku.

Internacionalno poznata primabalerina, objavila je nedavno na društvenim mrežama da je njen deda Ukrajinac, i da svet ne može da ostane ravnodušan na ovu globalnu katastrofu i da očekuje da će politička pitanja biti rešena samo mirnim pregovorima.

„Nikada nisam mislila da ću se stideti Rusije, uvek sam bila ponosna na talentovane ruske ljude, na naša kulturna i sportska dostignuća. Ali, sada osećam da je povučena linija koja razdvaja pre i posle“, objavila je Smirnova, a prenosi „Gardijan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari