Bekim u totalu, od rođenja u Sarajevu do tragične smrti u Beogradu: Dokumentarac o velikom glumcu 1Bekim Fehmiu Foto: Wikipedia/ Indeciso42

– U Tirani je u četvrtak održana mega premijera dokumentarnog dugometražnog filma posvećen životu i delu poznatog glumca svetske slave Bekima Fehmiu.

Premijeri su prisustvovali veliki broj kulturnih poslenika i ljubitelja glumca iz Albanije i sa Kosova i ekipa filma, dok se Branka Petrić uključila i obratila putem video linka.

Dokumentarac traje 66 minuta i sniman je u Beogradu, Sarajevu, Zagrebu, Prištini, Prizrenu, Tirani, Skadru, Rimu, na četiri jezika -albanskom, srpskom, italijanskom i engleskom. Filmsku ekipu čine reditelj Valmir Tertini, scenarista Fahri Musliu, producent Jaklid Gače, snimatelj Endrit Hodža i direktor filmskog arhiva Edmond Isufi.

Po rečima scenariste, ovim dokumentarnim filmom, koji nema naraciju, publici je predstavljen Bekim u totalu, od rođenja u Sarajevu do njegove tragične smrti u Beogradu. O Bekimu govori 22 sagovornika među kojima su supruga Branka i brat Arsim, reditelji Goran Marković i Ivana Vujić, Fadil Hysaj i Piro Milkani, glumci, Branisllav Lečić, Enver Petrovci, Drita Krasnići, Timo Floko, Roza Anagnosti, Eleonora Giorgi, filmski kritičari Milan Vlajćić, Gani Mehmeti, Miljenko Jergović,prijatelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari