"BELEF" 22. juna u Kombank dvorani 1

Već 27 godina grad Beograd s ponosom organizuje Beogradski letnji festival koji okuplja najbolje izvođače muzičke, plesne i pozorišne umetnosti širom sveta.

„Ove godine festival nosi naziv „U srcu BELEF“, i njegov prvi otkucaj čuće se sutra u petak 22. juna  u 20.00 u Kombank dvorani na koncertu pod nazivom „Summer Reunion“. Koncertu će prethoditi performans igrača Instituta za umetničku igru ispred platoa Kombank Dvorane na Trgu Nikole Pašića koji će početi 19.30“, navodi se u saopštenju.

Vođen umetničkim direktorom BELEF-a Aleksandrom Ilićem i glavnom dirigentkinjom IPOC-a Džin Fu, koncert povodom otvaranja ovogodišnjeg BELEF-a, biće predstavljen kao saradnja između grada Beograda, Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC), International Prodigy Orchestra and Choir (IPOC) kao i Fonda za mlade talente.

Njegov koncept čini susret savremenog plesa i klasične muzičke literature poreklom iz kineske, američke i evropske kulturne baštine. Repertoar koji će 22. juna biti prikazan u Kombank dvorani obuhvata “Fantaziju na srpske teme”, ruskog kompozitora Nikolaja Rimskog Korsakova; “Narodne pesme Somerseta”, engleskog kompozitora Ralfa Vogan Vilijamsa; “Fanfare za običnog čoveka”, američkog kompozitora Arona Koplanda; “Ples naroda Jao”, kineskih kompozitora Liju Tiješana i Mao Juana kao i “Farandolu”, iz svite “Larlesen”, francuskog kompozitora Žorža Bizea i mnoge druge.

Na poziv GIPAC asocijacije da uzmu učešće na koncetu povodom otvaranja BELEF-a, odazvali su se renomirani voklani solisti iz SAD, Kine i Srbije, naglašavajući međunarodni karakter festivala. Beogradska publika i svi gosti Beograda imaće zadovoljstvo da slušaju prvakinju opere Narodnog pozorišta u Beogradu, primadonu Jasminu Trumbetaš Petrović (sopran), Wanzhe Zhang (sopran), kojima će se pridružiti mladi solisti koji ponosno koračaju stazama klasične operske literarure- Marija Jelić (sopran) i Džongto Li (bariton).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari