Besplatna bioskopska projekcija povodom godišnjice osnivanja negotinskog Doma kulture 1Foto: Dom kulture Negotin

Jedna od ustanova kulture u negotinskoj opštini koja, pored ostalog, stoji i iza značajanog muzičkog festivala „Mokranjčevi dani“ godišnjicu osnivanja obeležava radno i sa svojom publikom. Narednih dana biće organizovane filmske projekcije i druženje se piscima. Prva u nizu filmskih projekcija je besplatna kao poklon negotinskoj publici koja prati programe Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Dom kulture „Stevan Mokranjac“ osnovan je 25. oktobar 1995. godine odlukom Skupštine opštine Negotin i kako kažu u ovoj ustanovi kulture, godišnjicu osnivanja obeležiće radno i sa svojom publikom.

-Punih 27 godina, Dom kulture „Stevan Mokranjac“, kao umetnička ustanova, organizuje muzičke manifestacije od kojih je najveća i najznačajnija Festival „Mokranjčevi dani“. Dom kulture je organizator i realizator pozorišnih, obrazovnih, likovnih, kinematografskih i amaterskih programa – objašnjavaju u Domu kulture.

Za filmofile svih generacija obezbeđene su projekcije filmova „Bergmanovo ostrvo“, “Кašej, kradljivac nevesti“ i domaći hit film „Trag divljači“.

-Na dan obeležavanja godišnjice Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u utorak, 25. oktobra, ulaznice za projekciju filma „Bergmanovo ostrvo“ neće se naplaćivati – kažu u negotinskom Domu kulture.

Osim bisokopskih projekcija, u petak, 28. oktobra, Dom kulture „Stevan Mokranjac“ i Narodna biblioteka „Dositej Novaković“ predstaviće članove Udruženja pisaca „Sedmica“ iz Frankfurta na Majni i negotinskog Кrajinskog književnog kluba.

Gošća Кaravana kulture „Кorenima u pohode“, biće Madam Piano.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari