Besplatne radionice za srednjoškolce u januaru u Muzeju afričke umetnosti 1Kreativne radionice Foto: Muzej afričke umetnosti

Muzej afričke umetnosti tradicionalno i ove godine organizovaće besplatne kreativne radionice keramike (od 4. do 9. januara) i grafike (od 11. do 15. januara), pod nazivom „Boje Afrike – kreativne radionice i izložba radova“, namenjene srednoškolcima tokom zimskog raspusta.

Radionice se organizuju uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, a iz muzeja navode da će biti ispoštovane sve epidemiološke mere predostrožnosti.

Srednjoškolci će moći da se opredele za jedan od dva tematska mini-kursa koji će biti realizovani tokom januara: grupa 1: radionice KERAMIKE – od 4. do 9. januara, od 10 do 14 sati, grupa 2: radionice GRAFIKE – od 11. do 15. januara, od 10 do 14 sati.

„Svaka grupa će u kontinuitetu od pet dana, uz uvodno predavanje kustosa i kroz praktičan rad ovladati odabranom tehnikom – keramikom ili grafikom. Završni deo programa održaće se 16. januara kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova. Svečano otvaranje grupne izložbe, kao i dodela potvrda o učešću i nagrada najuspešnijima održaće se 17. januara u 14 časova“, navodi se u saopštenju Muzeja afričke umetnosti.

Pozivaju sve zainteresovane srednjoškolce da se što pre prijave slanjem prijave na kontakt@mau.rs sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 4. do 9. januara, ili od 11. do 15. januara). Više informacija na broj 011/2651-654 ili na sajtu www.mau.rs

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari