Biblioteka na točkovima ponovo obilazi kladovska naselja 1Foto: Biblioteka Centar za kulturu Kladovo

Kladovski bibliobus, pokretna biblioteka jedine ustanove culture u opštini Kladovo, sa početkom nove školske godine kreće u obilazak seoskih naselja. Gotovo svakog drugog dana biblioteka na točkovima biće u drugom mestu i do kraja septembra obićiće 12 naselja.

Stanovnici seoskih naselja kladovske opštine imaju privilegiju da im biblioteka “dolazi na noge” zahvaljujući bibliobusu, pokretnoj biblioteci Biblioteke “Centar za kulturu”.

Nakon pauze, sa početkom nove školske godine, pokretna biblioteka Biblioteke “Centar za kulturu” Kladovo najavljuje početak obilaska naselja na području opštine Kladovo.

– Korisnike u 12 naselja očekuje nova učlanjenja u bibliobus, obnova upisa, nove knjige i naslovi i nova programska druženja, kao što su obeležavanje Dečje nedelje, sumiranje rezultata 7. Letnjeg maratona čitanja, radionice o nematerijalnom kulturnom nasleđu Đerdapa, izložbeni pokretni karavan iznenađenja, maskenbal, druženje sa dečjim piscima – kažu u kladovskoj Biblioteci.

Tokom nedelje od 12. do 16. septembra, biblioteka na točkovima biće u Kostolu, rtkovu, Milutinovu, Vajugi, Korbovu, Davidovcu, Novom Sipu i u Tekiji.

Sledeće nedelje, od 19. septembra bibliobus će posetiti Veliku Vrbicu, Malu Vrbicu, Podvršku i Brzu Palanku, a tokom poslednje septembarske nedelje pokretna biblioteka biće u Kostolu, Rtkovu, Milutinovcu, Vajugi, Korbovu, Davidovcu, Novom Sipu i Tekiji.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari