Bijenale arhitekture u Veneciji odloženo za 2021. 1Foto: EPA-EFE/Andrea Merola

Bijenale arhitekture u Veneciji, planirano da bude održano od 29. avgusta do 29. novembra ove godine, odloženo je za maj 2021. godine zbog pandemije korona virusa, najavili su danas organizatori.

„Odluka o pomeranju Bijenala arhitekture na maj 2021. je doneta zbog nemogućnosti realizovanja tako složene izložbe na svetskom nivou u potrebnom roku“, dodaje se u saopštenju.

Sedamnaesto izdanje Bijenala arhitekture u Veneciji, pod nazivom „Kako ćemo živeti zajedno?“, biće održano od 22. maja do 21. novembra 2021. godine.

„Poslednjih dana je jasna stvarnost sa kojom smo suočeni“, izjavio je direktor Bijenala arhitekture Roberto Čikuto.

„Uz najveće poštovanje za rad koji su uložili svi, za investicije koje su uložili učesnici i imajući u vidu teškoće koje imaju sve zemlje (…) odlučili smo da ih saslušamo, a većina je zatražila odlaganje Bijenala arhitekture“, dodao je Čikuto.

Venecija je domaćin i Bijenala savremene umetnosti, a dve izložbe se smenjuju pa je Bijenale arhitekture parnim godinama, dok je izložba savremene umetnosti neparnim godinama. Zbog pomeranja izložbe arhitekture, ovaj raspored izložbi će biti izmenjen pa će Bijenale savremene umetnosti biti organizovano 2022. godine.

Bijenale arhitekture u Veneciji se smatra jednom od najprestižnijih izložbi u Evropi i svetu.

Međunarodni filmski festival u Veneciji, međutim, imaće 77. izdanje u septembru uprkos pandemiji korona virusa koja je dovela do otkazivanja ili odlaganja mnogih festivala.

Mostra će biti održana od 2. do 12. septembra, pod vođstvom umetničkog direktora festivala Alberta Barbere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari