Foto: Facebook / Miloš Biković

On je gostujući u na N1, rekao da film se neće mnogo promeniti, ako se bude uzimao sa interneta. Možda će bioskopske sale biti praznije, ali će se regulisati dostupnost filmova na internetu.

– Ako mogu da kažem, ne verujem da će ovaj idiotizam s rijaliti programima da pobedi, to je samo privremena bolest“, izjavio je Biković u Prelistavanju štampe komentarišući izjavu oskarovca Ištvana Saba da je budućnost filma ugrožena.

Komentarišući seriju „Nemanjići“, koja se emituje na RTS-u, a čiji je početak emitovanja uzburkao javnost, Biković je rekao da stvaraocima te serije nije lako, jer se ona poredi sa „Igrom prestola“.

„Nisam pogledao nijednu epizodu, ali moram da kažem da stvaraocima serije nije lako, jer se ona poredi sa ‘Igrom prestola’. Teško možete da ispunite očekivanja publike. Moram da kažem da naša producentska kuća ima partnere iz Holivuda i Rusije i da smo počeli pregovore o otvaranju studija za grafičku obrade slike. Trebalo bi da dobijemo studio koji će omogućiti da možemo da prestanemo da pravimo filmove u kojima će carstvo Stefana Nemanje, recimo, biti predstavljeno sa 10 konja, već ćete moći u studiju da multiplicirate te konje“, izjavio je BIković.

Biković je dodao i da je problem što autori često žele da celu istoriju spakuju u jedan film.

„Naš problem je što se nismo bavili nacionalnom istorijom 70 godina tokom vladavine komunizma u bivšoj Jugoslaviji. Taj identitet je bio potisnut da se ne bi stvrio utisak domanacije Srbije. Sada više nema potrebe da se suzdržavamo od toga, jer je to nesto normalno i tako se gradi nacionalni identitet. I često iz tog suzdržavanja, autor često želi da kaže sve. Treba uzeti jedan momenat, morate ograničiti priču. A kasnije napravite strategiju, kako recimo, u 15 godina snimiti još takvih filmova“, ocenio je srpski glumac, za N1.

Biković, koji poslednjih godina, snima i radi i u Rusiji, najavio je srpsku premijeru filma „Led“, koja će boiti održana 7. marta u Beogradu. Osim BIkovića, glavne uloge u filmu tumače i Aglaja Tarasova i Aleksandar Petrov. Inspirisan istinitim događajima, „Led“ je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i da postane šampion sveta u klizanju.

Biković je najavio i da bi trebalo da putuje u Los Anđeles, na dodelu nagrada LA Italija, gde je nominovan za glavnu ulogu u filmu ‘Beyond the Edge’ Aleksandra Boguslavskog, u kojem glumi i Antonio Banderas.

Glumac, koji je nedavno prisustvovao predstavljanju kupole u Hramu svetog Save prilikom dolaska Sergeja Lavrova Beogradu, rekao je da je on bio „logičan izbor“.

„Ja sam bio najlogičniji izbor. S obzirom da je to poklon Ruske federacije, mene su zvali kao glumca koji ima karijeru i u Srbiji i u Rusiji, a zna i ruski jezik. Hteo sam da objavim sliku s predsednikom, patrijarhom i Lavrovom i da napišem ‘društvo iz kraja’, ali bi to bilo malo neprimereno….Kupola izgleda predivno, kada se završi sve, mislim da će to biti najlepši pravosloslavni hram“, istakao je Biković.