Boljšoj festival počeo na Mećavniku 1Foto: Boljšoj festival

Muzički festival Boljšoj počeo je na Mećavniku i trajaće do nedelje, 17. jula. Festival Boljšoj, koji je osnovao reditelj Emir Kusturica, odvija se uz podršku Gasprom NJefta i bazira se na takmičarskom i revijalnom programu.

Umetnici, takmičari, članovi simfonijskog orkestra „Boljšoj“ kao i tenor Zoran Todorović, dirigent Srboljub Dinić i pijanista Juri Rozum u četvrtak su stigli na Mećavnik, a u petka pridružili su im se i violončelista Nareka Haknazarijana i violinista Nemanja Radulović.

Festival je svečano otvoren sinoć, a zatim je celovečernji koncert održao tenor Zoran Todorović uz pratnju simfonijskog orkestra Boljšoj pod dirigentskom palicom Srboljuba Dinića. Celovečernje koncerte na festivalu održaće i pobednik najprestižnijeg svetskog muzičkog takmičenja „P. I. Čajkovski“, jermenski violončelista Narek Haknazarijan, violinista Nemanja Radulović i pijanista Juri Rozum.

Zlatnu, srebrnu i bronzanu matriošku pokušaće da osvoji 65 takmičara iz Srbije, Republike Srpske i Rusije a o najboljima odlučiće žiri koji čine ruski pijanista Juri Rozum, dekanka Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda LJiljana Nestorovska i profesor Zoran Komadina.

Ove godine Boljšoj uvodi majstorske kurseve gde će proslavljeni umetnici, učesnici revijalnog programa, Nemanja Radulović, Narek Haknazarijan, Zoran Todorović i Juri Rozum, prenositi svoje bogato iskustvo mladim talentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari