"Novokomponovane (kafanske) verzije proslave potpuno neprihvatljive": Sagovornici Danasa o tome kako slave Božić 1pitanje Foto: Shutterstock / Dragomir Radovanovic

Neko slavi dva Božića, neko za ovaj praznik voli da putuje, neko da bude kod kuće, ali je svima važno da budu među najbližima i proslave Božić u porodičnoj atmosferi, konstatovali smo iz odgovora sagovornika Danasa na pitanje „Kako slavite Božić?“

Ida Prester, muzičarka i voditeljka kaže da za praznike bankrotiraju.

– Mi inače slavimo dva Božića, slavimo i dvije Nove godine. Bankrotiramo od težine poklona za sve te praznike jer djeca očekuju sve za sve. Inače, uvijek slavimo u obiteljskoj atmosferi – obajsnila je  Ida Prester.

Marko Dražić, jedan od urednika sajta Njuz.net i deo scenarističkog tima emisije 24 minuta sa Zoranom Kesićem kaže da su ranije Božić proslavljali uz porodični ručak a da poslednih godina putuju.

– Ranije smo na ovaj praznik uglavnom praktikovali porodični ručak. Poslednjih par godina se trudimo da posle Nove godine otputujemo u inostranstvo na nekoliko dana, pa se taj dan ne razlikuje previše od
ostalih dana na odmoru – konstatuje Marko Dražić.

– Badnje veče i Božić su u mojoj familiji oduvek bili porodični praznici. Zato ih i danas obeležavamo kućno, u užem porodičnom krugu. Novokomponovane (kafanske) verzije proslave ovih praznika su mi potpuno neprihvatljive – kaže za Danas Ivan Medenica, pozorišni kritičar, teatrolog i univerzitetski profesor.

Za glumicu Goricu Popović Božić je uz Uskrs jedan od najlepših praznika, a ove godine božićne praznike provešće u Lukovačkoj banji.
-Za mene je to jedan od najlepših praznika, naravno uz Uskrs i u mojoj kući se to uvek tradicionalno slavilo, onako sve redom kako ide, i Badnje veče, i Božić i obično se, naravno, ostajlo u kući. I, što se tiče trpeze sve je bilo po tradiciji. Imali smo baku koja je držala do toga, a i mi smo vrlo držali do toga pošto je sve bilo jako ukusno i lepo. Ponekad se, poslednjih godina desi da nismo kod kuće. Evo, ove godine dočekaću Božić u Lukovskoj banji sa mojom prijateljicom i kumom Biljom Krstić. Inače Lukovska banja se nalazi na padinama Kopaonika i veoma je lekovita, ima termalne vode, tople bazene…Iz te banjske atmosfere sutra ćemo da odemo do jedne crkvice iz 14. veka da zapalimo sveće i tu ćemo da dočekamo Badnje veče i Božić  – ispričala je Gorica Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari