Branislav Trifunović: Nažalost po ovu zemlju, takvi primerci nas predstavljaju 1Foto: Stanislav Milojković

Poslanik SNS-a Nebojša Bakarec objavio je na svom Tviter profilu, a potom ponovio za skupštinskom govornicom, imena i honorare glumaca koji zajedno sa narodom učestvuju u protestima protiv nasilja, optuživši ih za „licemerje“.

„Glumci koji napadaju državu i učestvuju u protestima, obmanjuju protestante i sede na dve stolice. Od Vučića, tj. državnog Telekoma su dobili milione evra: Dragan Bjelogrlić 423.000 evra, Sergej Trifunović 130.000 evra, 125.000 evra NIkola Kojo, Milan Marić 120.000 evra. Svetlani Ceci Bojković 89.000 evra. 84.000 evra Gorica Popović. Gordanu Kičiću 84.000 evra. Branislav Trifunović 67.000 evra. Tamara Dragičević 55.000 evra. 45.000 evra e Marko Janketić. LICEMERI!“, naveo je Bakarec na svom Tviteru.

S obzirom da je država dužna da ulaže u kulturu i izdvaja sredstva za stvaranje kulturnih radnika, pitali smo glumce kako komentarišu obraćanje narodnog poslanika.

– Jako je zanimljivo da ta osoba nosi titulu „Narodnog poslanika“ – primećuje glumac Branislav Trifunović, za Danas.

On smatra da bi mnogo poštenije bilo da mu je zvanje „samo svog naroda poslanik“ ili „u službi njegove fotelje poslanik“ ili „Vučićevi svedoci poslanik „,ili „ja lažem a vi ga jurite posle po ulicama poslanik“ ,“samo da nam se Vučić ne pomeri, jer smo i mi naj*bali poslanik“…

– Nažalost po ovu zemlju, takvi primerci nas predstavljaju i, što se mene tiče, samo učvršćuju moju volju da ću uvek biti uz svoj narod na ulici i da potvrđuju da je ovo društvo otrovano i zadojeno mržnjom i lažima upravo zbog ovakvih primeraka ljudske vrste – zapaža Branislav Trifunović.

Glumica Gorica Popović kaže za Danas da njegovo tvitovanje nije vredno komentara.

– U strahu su velike oči. Samo nek i dalje prave autogolove… – ističe Gorica Popović

Podsetimo, glumica Jelena Stupljanin, podržavajući kolegu Nikolu Koju, pojasnila je da se kultura ne kupuje novcem.

Ona je odgovarala ministarki kulture Maji Gojković na saopštenje u kome navodi da vlast Aleksandra Vučića izdvaja novac iz budžeta za snimanje filmova i serija.

– Koliko ministarka kulture ne razume šta je kultura govori to što ona misli da se kultura kupuje novcem i da je novac glavna vrednost koju čovek današnjice treba da ima – napisala je Jelena Stupljanin na svom Instagram profilu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari