Bre-kabare - stoto izvođenje 1

“Dramska družina A” proslavila je dvostruki jubilej u večera na Večernjoj sceni pozorišta Pinokio, kod starog Merkatora – 10 godina izvođenja i stotu predstavu Bre-kabare.

U ovom političko-satiričnom kabareu na temu odnosa EU i Srbije, koga je postavio reditelj Vladimir Cvejić igrali su Teodora Jovanović, Anastasija Stošić, Nikola Đorđević i Stefan Đoković.

Premijera ovog komada je bila još 21. marta 2007. u Akademskom pozorištu, AKUD “Branko Krsmanović“ gde je, do juna 2012. odigrana 80 puta uz dvadeset gostovanja i 12 nagrada. U predstavi je igralo preko trideset glumaca.  Bre Kabare je premijerno obnovljen u teatru Kult, novembra 2013. Danas se igra u okviru Dramske družine A iz Beograda.

O ovoj često nagrađivanoj predstavi pozitivno su pisali brojni kritičari u regionu i Srbiji, a Nataša Govedić iz zagrebačkog Večernjeg lista je navela da je taj komad “duboko obilježen Brehtovim citatima i sarkazmom urbanih generacija, dobio od zagrebačke publike ogroman aplauz. Riječ je o predstavi koja se doista rukama i nogama bori za preživljavanje kulture i prava na umjetničku vokaciju”, navela je ona. Publika koja uvek popuni do poslednjeg mesta sale gda se ona izvodi, dovoljno govori o njenoj aktuelnosti, ili kako je jednom navedeno “ukazuje na političko beznađe u kome se Srbija nalazi u modernom dobu. Rastrzana između tradicionalnih i novih evropskih vrednosti,Srbija luta kao brod u okeanu od mesta do mesta bez jasnog cilja”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari