Ceremonija dodele Oskara uživo sa različitih lokacija 1Foto: EPA-EFE/ MIKE NELSON

Ceremonija dodele Oskara, pomerena ove godine za 25. april zbog epidemije korona virusa koja je potresla celu filmsku industriju, biće emitovana uživo sa nekoliko lokacija, među kojima je Holivud, saopštila je američka Akademija filmskih umetnosti i nauka.

Uprkos epidemiji koja i dalje postavlja ograničenja na području Los Anđelesa, „akademija je odlučila da ceremonija Oskara bude kao nijedna do sada“, izjavio je neimenovani portparol te američke filmske institucije i dodao da će tokom ceremonije biti poštovane mere protiv korona virusa.

Jedna od lokacija emitovanja ceremonije će biti i samo pozorište Dolbi gde se obično održavaju svečane dodele Oskara.

Akademija još nije otkrila ostale lokacije ovogodišnje 93. dodele Oskara. To niije prvi put da se svečanost emituje sa različitih lokacija, tako je 50-ih godina prenos ceremonije bio iz Los Anđelesa i Njujorka.

Svečanost će ove godine voditi reditelj Stiven Soderberg (Steven Soderbergh) koji je rekao da epidemija korona virusa pruža priliku za inovacije.

Film „Parazit“ reditelja Bong Džun-hoa dobitnik je glavne nagrade, Oskara za najbolji film, na prošlogodišnjoj dodeli održanoj 10. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu.