Cilj izložbe “Svedoci tradicije” popularizacija seoskog načina života 1Foto: M.P./Foto klub CD13

Fotografije vojvođanskih sela i predela, ljudi i običaja izložene su u Kulturnom centru Zrenjanina, gde od 2.do 14.jula traje izložba Foto kluba CD13.

Postavku čini oko pedesetak fotografija koje su nastale u okviru istoimenog projekta koji je pokrenut sa ciljem očuvanja tradicije sela Vojvodine, običaja i kulture naroda i narodnosti koji u njoj žive, popularizacije seoskog načina života i očuvanja kulturne baštine nastale u seoskim sredinama.

-Kroz umetničku i dokumentarnu fotografiju pokušavamo da sačuvamo vojvođansku tradiciju, a pri tom smo uključili stanovnike sela u projekat i organizovaćemo u njihovim mestima seriju izložbi. Poznavanje prošlosti
nekog naroda, njegovih korena i tradicionalnih vrednosti je potreba i osnova za bolje međusobno razumevanje kao i za razumevanje sadašnjosti i budućnosti suživota na ovim prostorima – navodi Zorica Markov iz Foto kluba CD13.

Projekat „Svedoci tradicije“ foto kluba CD13 realizovan je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice AP Vojvodine a zrenjaninska izložba se
organizuje u saradnji sa Kulturnim centrom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari