Da li ćemo najbolji evropski film “Quo vadis, Aida” gledati na nacionalnoj televiziji

Ostavite komentar


  1. Imala sam priliku pogledati film.Izvandredan je.Film treba pogledati pa onda davati negativne komentare,naravno i pozitivne.

  2. Film je iz političkih razloga dobio nagrade i zbog toga ga ne treba prikazati u Srbiji. Ako već insistirate na korektnosti ili fer pleju neka se pusti posle Dare iz Jasenovca na HRT i BiH. Zašto uvek Srbi moraju da budu džentlmeni? Nismo mi ni od koga pravili sapun, niti spaljivali u ciglani ili saterivali u crkve, jame, bezdane i bacali bombe za njima.
    Kada će ova država da snimi pravi film o Jasenovcu. Scena klanja na večeri u Dari je kopija scene iz Šindlerove liste. Sramota je da mi zataškavamo ustaške (Hrvati i Turci) zločine. Snimite i film o dečjim logorima u NDH pa onda da pustimo Aidu.

  3. Pogledao sam „Quo vadis Aida“. U pogledu režije i glume, film je jače urađen od „Dare iz Jasenovca“, ali u ideološkom smislu film je mogu slobodno reći daleko više antisrpski nego što je „Dara“ antihrvatska ili antikatolička. Bez obzira na njegove umetničke domete, mislim da ovaj film ne otvara nikakav dijalog, niti poziva na pomirenje, pre svega jer sama rediteljka filma, Jasmila Žbanić nije spremna na dijalog. Jasmila bi kao svoj sledeći projekat trebala snimiti film o npr. Bratuncu i pogromima nad Srbima Orićevih jedinica, gde bih onda mogli reći da smo zaista otvoreni za dijalog i suočavanje sa svojom odgovornošću. Ovo je na žalost jeftin trik kojim se našoj strani uvaljuje sva odgovornost, tj. predstavlja nas kao jedine negativce, a to je licemerje.

  4. Nema potrebe na državnoj televiziji emitovati film koji je falsifikat događaja devedesetih.

  5. @Nenad
    14. decembra 2021. u 14.10
    „Bilo bi lepo da snime film i o Oluji. Film možda bude još bolji.“

    Kakve veze to ima sa tekstom i filmom o Srebrenici???

  6. I koga bi, na priliku, prikazivanje tog filma prosvetlilo? Sadiste iz betonskih favela ili seoske manijake? Vama nisu potrebni pamfleti snimljeni po diktatu, vama u Srbiji je pod hitno potreban jedan verodostojan film o vama samima ali takvima kakvi ste sad. Niste uvek bili takvi, ali sada ste dodirnuli dno. Jedan dobar film bi vam možda pomogao da se suočite sa, izvinite, vlastitim zlom. A ovakvi propagandni filmovi i dela svakojakih kolumnista i kolumnistiknja neće mnogo pomoći.

  7. @Apatrid
    Tvoj „nadimak“ mora da je plod tvoje nostalgije za propagandom iz devedesetih. Dobro se tada živelo od toga da si apatrid itd isl. Aman više s tim ljigavim trikovima. Ovde se ne radi o tome da zločinci nemaju pravo da govore o svojim žrtvama, kao što zapadna propaganda sugeriše. To, drugar, nije bio sukob dobrih i zlih nego verski rat, u kome svako ima pravo da oplakuje svoje. A svi su bili zli, drugar. Pitaj nekog od svojih šefova da ti pojasni šta je tridesetogodišnji rat.

  8. Ne želim gledati film koji je nagrađen samo zato što prikazuje stradanje muslimanske vojske. Puno teže je stradao srpski narod u podrinju- ne vojska, nego žene, deca starci. To se zove GENOCID

  9. Pa kad Turci puste film o pravom genocidu nad Jermenima, Hrvati i Bosnjaci Daru iz Jasenovca pa da vidimo.
    PS
    Cenzura vam jedino dobro radi, propaganda vec slabije…

  10. To je najbolji evropski film ,kojeg su ocenjivali oni koji mrze srbiju..to nisu Rusija,Bjelorusia,Kina,Severna Koreja,Iran i druge demokratske i slobodne drzave…

  11. Neka se prikaže u udarnom terminu na nacionalnoj frekvenciji. Jedino sto je važno je da su se Jasna i Boris ovim filmom proslavili.

  12. Dostaaa! Prizovite se pameti! Ujedinjen Balkan od Bosfora do Triglava inače nas neće biti…

  13. Aman šta vam je više? Kad ćete da shvatite. Onog trenutka kada neko ubije tuđeg sina, ubio je svog! Zaustavite se više. Ujedinimo ceo Balkan!!!

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.