MCF: "Dara iz Jasenovca" najgledaniji film u Americi na osnovu prosečne zarade u bioskopima 1Film "Dara iz Jasenovca" Foto: promo

Film “Dara iz Jasenovca”, ostvarenje reditelja Predraga Antonijevića, koji se od petka prikazuje u američkim bioskopim, prvog vikenda prikazivanja zabeležio je najveću prosečnu zaradu u odnosu na broj bioskopa u kojima se film prikazuje, saopštio je distributer MegaComFilm.

Ostvarena je prosečna zarada od 1.251 dolara po bioskopu u kojima se film prikazuje, dok je prosečna zarada po bioskopu za velike studijske filmove značajno manja.

Tako je na primer, u proteklom vikendu za film „Male stvari“ zarada iznosila 952 dolara ili „Kruds: Novo doba“ – 910 dolara.

Takođe, jedan od najočekivanijih evropskih filmova u američkim bioskopima „Supernova“ sa Kolin Firtom i Stenlijem Tučijem je u drugoj nedelji prikazivanja imao prosečnu zaradu od 191 dolar po bioskopu.

Struktura publike koja je u proteklom vikendu gledala film „Dara iz Jasenovca“ je veoma zanimljiva, pa je recimo 54 odsto ispod 35 godina starosti – od ukupnog broja gledalaca, što govori u prilog tome da film menja sliku i percepciju kod mladih o jednom od najozloglašenijih logora i potvrđuje njegov edukativni karakter.

Takođe, od ukupno ispitanog broja, 91 odsto gledalaca će film preporučiti, što je jedan od najvećih ikada zabeleženih procenata preporuke.

Film je ostvario takođe izuzetno pozitivnu kritiku reprezentativnog sajta Rotten Tomatoes dok je ocena publike neverovatnih 88 odsto pozitivnih ocena.

Film se po zaradi nalazi na 18. mestu američke Box office liste gledanosti.

„Dara iz Jasenovca“ se trenutno prikazuje u brojnim gradovima širom Amerike među kojima su Čikago, Finiks, Milvoki, Majami, Atlanta, Dalas, Denver, Hjuston.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari