Dečja predstava „Strahinja“ gostovala na Zlatiboru 1Predstava Strahinja/Foto: TO Zlatibor

Osnovci iz nekoliko zlatiborskih sela uživali su gledajući pozorišni komad „Strahinja“ koji, na zanimjiv način, priča o njihovim, generacijskim dilemama i problemima, a koji je prikazan juče u Kulturnom centru Zlatibor.

Predstavu koju su mladi glumci, u dva termina zbog velikog interesovanja, igrali za učenike osnovnih škola u Krivoj Reci, Mačkatu, Šljivovici, Jablanici, Ljubišu, Sirogojnu, Rožanstvu i Zlatiboru, nastao je po motivima romana „Ovo je najstrašniji dan u mom životu“, Jasminke Petrović, po tesktu Željka Hubača.

To pozorišno ostvarenje, nastalo u koprodukciji Prvog prigradskog pozorišta Puls teatar iz Lazarevca, Gamba produkcije iz Beograda i Inovadore iz Stokholma, režirala je  Šari Sabel Strandmark.

Mlada publika je bila u prilici da prati dileme četranestogodinjaka, njegove probleme i zbunjenosti svetom koji ga okružuje, kao i sva iskušenja koje prate odrastanje.

Dečja predstava „Strahinja“ gostovala na Zlatiboru 2

Strahinju igra Dimitrije Stajić, a u ostalim ulogama se pojavljuju – Maja Jovanović, Jelena Cvijetić, Aleksandar Trmčić, Ana Ćuk, Lazar Maksić i Darko Bjeković.

Maria Versen je tekst prevela sa srpskog na švedski jezik, dramaturgiju potpisuje Johana Emanuelson, scenografiju Nevena Šurlan, kostime je osmislila Sonja Kotorčević, scenski pokret Ivica Klemenc, koreografiju Irina Mitrović, a dizajn svetla Duško Korlat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari