Dimitrije Karamazov u Kotlujevcu 1Foto: Danas

Drugog festivalskog dana na „Zoranovim danima“, u zaječarskoj biblioteci održan je okrugli sto na temu Prednosti digitalizacije, na kojem su učestvovali kulturni poslenici iz Zaječara, Knjaževca, Negotina i Kladova. Takođe, počeo je i festival u festivalu – Festival kratkih pozorišnih formi.

O svojim iskustvima u radu, pre svega u Kinoteci, ali i prednostima digitalizacije audio-vizuelne građe, i problemima sa kojima sa suočavaju biblioteke, arhivi i ostali čuvari kulturne baštine, govorio je Radoslav Zelenović, bivši direktor Jugoslovenske kinoteke, danas rukovodilac audio-vizuelnog arhiva i Centra za digitalizaciju SANU.

U okviru pratećeg programa 27. Dana Zorana Radmilovića, večeras je u Domu kulture u Kotlujevcu odigrana monodrama „Ispovest Dimitrija Karamazova“, po delu F.M. Dostojevskog, autorski projekat glumca Nebojše Dugalića. Predsednik stručnog žirija, srpski glumac Ivan Bekjarev, otvorio je ovom predstavom, inače dobitnicom Srebrnog viteza na Festivalu u Moskvi, Prvi Festival kratkih pozorišnih formi, koje će, paralelno sa trajanjem Zoranovih Dana, biti izvođene u zaječarskom naselju Kotlujevac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari