Dirljiva priča o prijateljstvu 1Iz predstave "Plavi zec slavi rođendan" Foto: Andrej Jovanović

Ansambl Narodnog pozorišta Pirot premijerno je odigrao dečju predstavu “Plavi zec slavi rodjendan“ u samom finišu pozorišne sezone. Komad je radjen po tekstu Nataše Ilić a u režiji Davida Alića.

Čudni zec nema prijatelje i zato poziva na žurku sve stanovnike šume. Tema je drugarstvo i kako ono što imaš podeliti sa drugima.

Deca su s pažnjom gledala komad, a u odredjenim situacijama su reagovali, dovikujući uglas likovima šta treba da učine i uključujući se na taj način u dogadjaje na sceni.

– Mislim da je vema važno da decu od malena učimo o pozorištu i da ona dolaze u pozorište.Priče će uvek biti različite. Danas je teško razumeti decu i preneti im poruku.Potrebno je nešto što će im održati pažnju- rekao je posle premijere reditelj David Alić.

Uloge tumače Aleksandar Radulović, Milan Nakov, Danijela Ivanović, Aleksandra Stojanović, Aleksandar Aleksić i Natalija Geleban.

-Nataša Ilić je napisala prelepu, dirljivu priču o prijateljstvu a to je čini mi se nešto smo malo zaboravili danas . Namenjena je najmladjima. Ono što me je privuklo je taj tužni momenat kad on shvati da nema prijatelje i da želi da se druži.Sudeći po reakciji dece, mislim da smo cilj postigli- kaže glumac Aleksandar Radulović.

Glumac AleksandarAleksić kaže da opet igra vuka koji ovoga puta nije zao.

– On hoće da igra balet jer je zaljubljen u ovčicu -balerinu. Predstava ima lepu poruku o prijateljstvu i različitosti- kaže Aleksić.

Kostime je radila Magdalena Klašnja, a scenografiju Andrea Rondović. Kompozitor songova je Stefan Filipović. Koreograf je Tijana Ćirić, dok je za grafički dizajn bio zadužen Andrej Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari