Dok Cinema Masters predstavlja Gorana Radovanovića u ponedeljak, 5. septembra u Domu omladine 1Foto/promo

  Gost septembarskog programa DOK CINEMA MASTERS, filmskog ciklusa Doma omladine Beograda koji predstavlja klasike kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih ostvarenja, sutra, 5. septembra u 20 sati, biće Goran Radovanović, jedan od naših najnagrađivanijih scenarista, reditelja i producenata na svetskim festivalima. Iste večeri biće prikazani njegovi dokumentarci “Columbia Urbica“ i „Kasting“, dok je u utorak, 6. […]

 

Gost septembarskog programa DOK CINEMA MASTERS, filmskog ciklusa Doma omladine Beograda koji predstavlja klasike kratkometražnih i dugometražnih dokumentarnih ostvarenja, sutra, 5. septembra u 20 sati, biće Goran Radovanović, jedan od naših najnagrađivanijih scenarista, reditelja i producenata na svetskim festivalima.

Iste večeri biće prikazani njegovi dokumentarci “Columbia Urbica“ i „Kasting“, dok je u utorak, 6. septembra od 20 h, na programu film “Sa Fidelom do kraja“.

Projekcije su zakazane u sali Amerikana, Goran Radovanović će obe večeri biti gost moderatorke i autorke programa Jovane Nikolić i odgovaraće na njena i pitanja publike, a ulaz je slobodan.

Goran Radovanović autor filmova “Columba Urbica” (IDFA 1995), “Kasting” (IDFA 2003), “Pileći izbori” (IDFA 2005) i “Sa Fidelom do kraja” (IDFA 2011), na osnovu kojih je stekao reputaciju koja kritičare navodi da ga svrstaju rame uz rame sa klasicima domaće dokumentaristike.

Veliku pažnju je privukao igranim filmom “Hitna pomoć” (2009), kao i filmom “Enkalava”, koji je bio nacionalni kandidat u trci za nominacije za nagradu Oskar u kategoriji filmova sa neengleskog govornog područja.

Njegov film “Slučaj Makavejev ili Proces u bioskopskoj sali” (2019), dobio je nagradu FEST-a, kao prvi dokumentarni film proglašen za pobednika u takmičarskom programu Srpski film (Srbija i prijatelji).

 

Diplomirao je istoriju umetnosti, deo studija završio je u Minhenu, a kao predavač boravio je i radio u više zemalja.

Radovanovićevu karijeru do sada čini ukupno 15 filmskih ostvarenja, igranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, koje je potpisao kao scenarista, reditelj i producent.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari