Dragana VaragićFoto promo/Hartefakt

Dragana Varagić je naša glumica poznata po mnogim filmskim i pozorišnih ulogama, režiji predstava i brojnim nagradama.

U filmu Veliki transport nedavno preminulog Veljka Bulajića, Dragana Varagić igrala je glavnu žensku ulogu, a objasnila je kako je došlo do te uloge za Nova.rs.

– Sećam se kako smo se upoznali. Snimala sam film „Progon”, a iz Veljkove ekipe su stalno zvali da dođem na audiciju. Nije bilo šanse jer sam svaki dan snimala, povremeno me vozili posle da igram predstave. I tako su dve ekipe dogovorile susret pred jednu predstavu.

Dovezli su me do kancelarija za novi film, i odmah se osetilo kojim je autoritetom tu vladao. Kad je ušao, ja sam rekla da imam samo deset minuta, igram predstavu. Nastala je tišina koju je on prekinuo sa pitanjem šta igram. Malo smo popričali i ja sam otišla.

Sutra su mi javili da sam dobila ulogu bez audicije. Nastup mlade glumice je ispravno shvatio kao profesionalnost, a ne nadobudnost, rekla je Dragana Varagić.

Bio je to još jedan filmski ratni spektakl koji je Bulajić snimio posle čuvenih ostvarenja „Kozara“ i „Bitka na Neretvi“.

– Kad pogledate spisak inostranih glumačkih veličina koje su igrale u njegovim filmovima, od Orsona Velsa, Franka Nera, Jula Brinera, Sergeja Bondarčuka, Helmuta Bergera, Stiva Reilsbeka i Roberta Vona.. do naših glumačkih veličina Mire Banjac, Olivere Marković, Bate Živojinovića, Milene Dravić… jasno je da su njegove vizije išle dalje od oubičajenih.

Kad se tome doda da je Pikaso samo njemu i Bunjuelu radio plakat za film, vidi se kolika je bila njegova vera u to što je stvarao, da je imao misiju koju je umeo da prenese mnogima – zaključila je Dragana Varagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari