Dragica Nikolić počasna članica ULUS-a

Ostavite komentar


  1. Da li neko od postojećih članova ima dostojanstvo da se iščlani iz ULUSa ?

  2. Sramotno ! U komunizmu se znalo da samo obrazovani akademski stvaraoci mogu biti clanovi reprezentativnih udruzenja.Danas je drustvo dotaklo dno jer gospodja Nikolic ne da nije zavrsila umetnicke skole vec nije uopste iz likovnih i primenjenih umetnosti.

  3. Šteta za Srbiju da tako talentovana i svestrana osoba nije predsednica SANU.

  4. U primerku Nase Borbe od jula 1997. iz izvestaja sa jedne burne Skupstine ,stoji zamerka clanova ULUSA da ce Tepavac i tadasnji generalni sekretar Dusan Rusalic unistiti ULUS. Pazite, nakon vise od dvadeset godina Rusalic je dalje marsira na celu ULUS-a, kao predsednik ULUS-a i sada kao clan UO. A dugovi narasli do pola miliona Eura.

  5. Drage kolege umetnici znate li vi da su umetnici bili uvek vesnici velikih promena, na strani pravde i istine u ocuvanju ljudskog dostojanstva. Ko su ti poltroni koji su dozvolili da se jedan esnaf tako ponizi. I u nemastini postoji ljudsko dostojanstvo i to nikako nije izgovor za ovakvu podlost ucinjenu mnogim divnim umetnicima koje poznajem. Nisam clan tog udruzenja, ali da jesam istog trena bi se ispisao i pozvao kolege i koleginice da to isto ucine. Pa neka Dragica i gospodim Rusalic budu slobodni da primaju u clanstvo sve njima drage SNS kreativce sa fantomkama . Mada njima u ovom drustvu vise nije ni nuzno da ih nose. Bas me je oblio stid.

  6. Ko plati taj i klati. Rekao Karamela, potvrdio Bora Čorba. Para vrti gde burgija neće, rekao Vuk.

  7. Nekada je dobro umreti na vreme jer bi danas Lubarda,Mića Popović ili Milo Milunović bili u istom udružanju sa ovom karikaturom od „umetnice“

    1. nisu krivi umetnici za to, nego onaj ko njih odabira i vrednuje. Imamo mi talente ali oni rade u fabrike ili su na ulucu.

  8. Pa i da su joj ponudili clanstvo, a da nije malogradjanka ,odbila bi ga jer joj tamo nije mesto.Jos jedan primer vertikalnog propadanja drzave i svih njenih vrednosti.

  9. Ubi me cenzura cak i u Danasu je ima mnogo. Jeste Dragica nije umetnica ali to niko i ne kaže. Ona je obezbedila novac i dobila status počasnog člana. To dame i gospodo znači ili ćete zaraditi pare sami ili ćete prihvatiti pomoć sa zahvalnošći i prestati da ser..te okolo.

    1. Sigurno. Naravno. Karici ce nam onda biti predsednici SANUa. Karleusa Ministarka Kulture, Kostica cemo za Patrijarha SPC, … ‘Brata Andreja’ za Svetog Savu, .. a tebe cemo da uzmemo za Ministra Informacija!

      1. Ne, u SANU ce sina onog rektora iz Kragujevca, koji je upisao doktorske studije pre nego sto je „diplomirao“. Sta cemo, kad je tako NAPREDAN, ljubi ga majka.

  10. Nije fer prema mojoj babi jer ona vise zasluzuje da bude pocasna clanica ULUSa.Gde ce im dusa kad su tako nepravedni.

  11. kakav je cilj ULUS-a da se bavi politikom ili da prati paralelno kulturno umetnicke dogadjzaje u svetu?. Dali se svi clanovi ULUS-a informisu o dogadjajima u ULUS-u?? ,,Ne“. ULUS postoji da bi dobro funkcionisao a da bi to bilo lakse postoji internet. Ne zivimo u proslim vekovima.

  12. Moša Pijade i Dragica >Nikolić dobar su par.Koliko je Moša Pijade doprineo Ulusu svojim znanjem i slikama,toliko je Dragica svojim parama koja je stekla radeći,oko dva miliona,mora da priznamo da je njen doprinos Ulusu veći nego Mošin.

    1. Moša Pijade je bio slikar, čoveče, nije bio amater. Neobrazovan si bre čoveče!

  13. Trebali su g-dju Dragicu Nikolicu da predloze i u clanstvo Sanu.
    Tamo bi bila „osvezenje“ pored uspavanog dinosaurusa Matije Backovca i njemu sl rodoljuba.

  14. I gde ste stigli danas, … imate ‘tominu humanitarnu Dragicu’, izmedju Predica i Roksandica!? Sta je sledece? Rezervisacete joj mesto Akademika u SANU, da se vidi koliko je cenite i koliko ste ozbiljni, … posto Gospodja nije voljna da leci svoje komplekse na nekom drugom mestu? … Bravo!

    1. gospođa je svoje komplekse već poprilično zauzdala vilom na dedinju. ovo je logičan , očekivan korak svakog novokomponovanog pripadnika „elite“ . političke elite .

  15. Svakom od nas naravno trebaju finansijska sredstva, pa sigurno i jednoj takvoj znacajnoj kulturnoj instituciji,ustanovi kao sto je ULUS, ali ipak.treba bar malo drzati do svog dostojanstva, postenja i ugleda.

    Postovanje Redakciji Danasa

    1. potrebne su nama kao crkve isto tako i muzeji, ali i dobri politicari. U crkve su nam potrebne ikone i svestena lica, Za politiku dobri i uspesni politicari koji znaju svoje obaveze a u ULUS-u nam ne trebaju svestenici i ikone niti politicari vec Oni koji se najbolje razumeju u danasnju umetnost, a isto i clanovi koji znaju da rade kao sto se to radi u poznatijim svetskim muzejuma. Borimo se za ponos a ne da se stidimo. Nasa situacija u ULUS-u je uzasna ali to retko vidi a i nikoga to ne interesuje.

  16. Sada clan ULUS-a moze svako da bude,pa i neko ko ne zna sta je mozaik,i kako se drzi cetkica.Ovo je predposlednji stadijum,poslednji ukinite ovakav ULUS.Jos jedna bruka u nizu

  17. Da vidimo, od tolikog članstva, ko će zbog ovoga napustiti ULUS. Da li će, na primer, to učiniti, ili ikako reagovati, obzirom na ničim izazvano samoreklamerstvo i promociju kao prestižnog Srpskog umetnika, Uroš Đurić… I, ako to umetnici ne urade, ne naprave ogromnu distancu od, od ove žene, buduće autoportrete mogu raditi po njenom liku. A to i nije baš za izlaganje.

  18. Posle vise od 35 godina clanstva i ove bruke ne zelim vise da budem deo organizacije divnih stvorenja i insekata.

  19. E Srbijo, jadna li si..svaki dan neko od „elite“ nađe način i put da te što više skrene u dublje blato. Hoće li ikada doći kraj tome ???

  20. Sjajan napredak .Toma od grobara do predsednika a gospodja od paprikarke do mecene!
    Tako je to u zemlji cuda…

  21. Mene za pocasnog clana! Kada Sam imao 3-4 godine nacrtao sam na zidu trpezarije veeeeliki krug i tvrdio roditeljima da je to slon. Samo zlonamerni u tome ne zele da vide da sam kvalifikovan za pocasnog clana ULUS-a. Ah da… nedostaje mi partijska knjizica

  22. Koliko znam, a treba lo bi i da je baš tako da da ULUS,svoje članove bira ne maedju ćlsnovimaSNS već medju akademskim umetnicima, i ne iz redova a m a t e r a.
    To je nešto sasvim drugo odnosno srozavanje i tog prestižnog udruženja,. za nešto
    Dragicine tj . naše l o v e, novca.
    Nije sve na prodaju,trebalo bi ULUS to da zna, I da ne dozvoli sopstvena s r o z a v a n j e, sa Nagradjenom iz SNS

    koja nezna da drzite ni kist,četku a ni čemu služi slikarska paleta.

  23. Kako će se sad ova neneshvaćenost odraziti na umetničku vrednost? #eternalproblemsofphilosophyofart

  24. Kad veliki štrumf padne, a pašće sigurno jer ničija nije gorela do zore, malo će biti jedan Herkules da očisti ove Augijeve štale.

  25. Kad moze njen muz da bude predsednik Srbije zasto ona ne bi mogla da bude profesor univerziteta u Kragujevcu s obzirom ko je tamo rektor.
    Kad Julin moze da bude ministar vojni onda sve moze da bude, zar ne ?

  26. Šta je narisala za prijem? Crkvu u Bajčetini, sa sve ktitorom master Tomom?

  27. Nekako mi je i zao Dragice. Napustili su nju i njenog muza cak i naprednjacki botovi! Nema crvene sendvicarske podrske, skoro ni jedne!?

  28. To je fantasticno.Podsetih se da je jos u starom Rimu bilo slicnih stvari.
    Kaligula je svog konja proglasio za senatora, cak ga je doveo u Senat…

  29. Замишљени разговор између „колега“ Уроша Предића и „нове Надежде Петровић“. Урош: Драга колегинице, објасните ми како сте својим сликама дали барокни сјај, боље од Каравађа? Драгица: Трудила сам се у паузама кувања џема. Чула сам за тог уметника симпатичног имена. Ево, Тома и ја се спремамо да га посетимо, и понесемо му мало ракије. Да ли бисте нам дали адресу да му се унапред јавимо?

Ostavite komentar


Kultura

Naslovna strana

Naslovna strana za 28. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.