Drugi po redu plakat za jubilarni, 50. Fest u znaku Nike, boginje pobede 1Foto: Promo

Pod naslovom „Hrabri novi svet“, jubilarni, 50. Fest odvijaće se u svom izvornom terminu, od 25. februara do 6. marta, a njegov ambiciozni i atraktivni program koji su najavili organizatori ilustruje i drugi po redu plakat koji je upravo objavljen, od ukupno pet koliko će imati ova kampanja.

Plakat je inspirisan Nikom, helenističkom boginjom pobede, koja simbolizuje hrabrost i početak nove etape, a njena forma pokreta upućuje na budućnost koja ukazuje na pozitivne rasplete.

Ovi plakati objavljivaće se svakih sedam dana, da bi se na kraju izabralo najbolje, finalno rešenje, a prvi put posle 1992. godine napravljena je i ćirilična verziju idejnog rešenja.

Kao gosti jubilarnog Festa najavljeni su kultni sineasti Nikita Mihalkov i Oliver Stoun, italijanski reditelj Paolo Đenoveze, američki glumac Kejleb Londri Džons, dobitnik Zlatne palme na prošlogodišnjem festivalu u Kanu…

Nagrada “Beogradski pobednik” za doprinos srpskoj kinematografiji biće uručena reditelju Emiru Kusturici i glumcu Predragu Mikiju Manojloviću, a atraktivan program 50. Festa obogatiće i promocije knjiga o Dinku Tucakoviću, Nebojši Đukeliću i Emiru Kusturici, kao i edicija poštanskih maraka sa likovima umetnika koji su obeležili njegovu pedesetogodišnju istoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari