džoni depFoto: Martin Harris / Capital pictures / Profimedia

Džoni Dep je danas jedan od najuspešnijih glumaca, iako ga u poslednje vreme prate kontroverze i ne tako prestižne uloge.

Međutim, Džoni Dep je pre glume hteo da se bavi muzikom, ali je jedan čuveni muzički producent procenio da od toga nema ništa.

Tom Zutaut, čovek koji je potpisao bendove Guns N’ Roses i Mötley Crüe, sreo se sa Depom pre nego što je ovaj postigao uspeh u svetu glume.

„Uglavnom postoji neka vrsta posebne energije. Mislim, ja sam otkrio Džonija Depa… Mislio sam da neće postati rok zvezda“, rekao je Zutaut.

Dva puta je gledao Depa kako svira: „Odem na probu, menadžer benda mi je prijatelj i kaže mi ‘Čoveče, imam ovaj bend iz Džeksonvila, znaš, odlični su’. I pogledam ih i užasni su“.

„Džoni Dep bio je najgori gitarista kog sam video, ali harizma mu je bila luda. I tako, kasnije, pogledam u menadžera i kažem mu ‘Slušaj, druže, to neće uspeti. Ali nađi ovom malom agenta i stavi ga na televiziju ili film. On je zvezda, ali pesme su užasne. Loše sviraju, nema ništa od toga'“.

Prošlo je nekoliko meseci i Zutaut je ponovo dobio poziv, u kome mu je prijatelj rekao da su išli na audiciju za svaku veću izdavačku kuću na svetu i da su svi odbili da ih potpišu.

Džoni Dep trenutno nije na listi najpoželjnijih glumaca Holivuda

Međutim, kada ga je pozvao još nekoliko meseci kasnije, ispostavilo se da mu je predlog bio dobar i da je Džoni Dep dobio ulogu u seriji 21 Jump Street.

„Rekao mi je da sam bio u pravu, a ja da znam. ‘Veruj mi, neće uspeti u rok bendu, ali čestitam, on će biti jedan od najvećih glumaca na celom svetu, kad ti kažem“, rekao je tad Zutaut.

Ova priča se pak ne završava tu, jer je Zutaut dobio još jedan poziv da dođe na svirku jednog benda 10 godina kasnije, a ispostavilo se da je gitarista bio Džoni Dep.

U pitanju je bio bend Rock City Angels, koji nikada nije doživeo preveliki uspeh, ali je Dep u tom trenutku već velika filmska zvezda.

„Bio je… mislim, nije bio najbolji, ali mu je uspelo. Konačno je naučio da svira. Pretpostavljam da, kada vam je dosadno na setu, možete da naučite da svirate gitaru dok svi ostali snimaju svoje scene“, rekao je Zutaut.

Džoni Dep je od tada nastupao sa bendovima Oasis i Aerosmith, kao i sa Igijem Popom i Merilinom Mensonom, a svirao je na poslednjem albumu Džefa Beka, pod nazivom 18.

Takođe je deo supergrupe Hollywood Vampires sa Džoom Perijem i Alisom Kuperom.

Izvor: Guitar World

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari