Džoni Dep: Sa Srbijom me upoznao Emir Kusturica (FOTO) 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Prijem povodom obeležavanja prve godine rada Iervolino Studiosa u Srbiji i predstavljanja prvog animiranog serijala „Puffins impossible“ kreiranog i produciranog u našoj zemlji, održan je večeras u zgradi Geozavoda u Beogradu.

Prva sezona serijala od 54 epizode je nastala u studiju za proizvodnju animiranih sadržaja Iermolino Studios, dok je produkciju serijala potpisuje Archangel Digital Studios. Projekat je realizovan uz podršku Vlade i Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije. Na projektu je radilo više od 100 umetnika i saradnika iz Srbije.

Na prijemu su tim povodom govorili Miloš Biković, Andrea Iervolino i ledi Monika Bakardi i premijerka Srbije Ana Brnabić.

Miloš Biković, glumac i osnivač produkcijske kuće Archangel Digital Studio je povodom godišnjice istakao značaj „okupljanja velikog broja mladih i talentovanih ljudi koji do sada nisu imali priliku da rade u svojoj zemlji na ovakav način, sa ovakvim planom rada, ovakvom tehnologijom, i da proizvode sadržaj koji će se distribuirati po celom svetu na najvećim svetskim platformama i koji će prezentovati Srbiju na jedan spektakularan način“.

Napomenuo je tokom obraćanja i da je njegov i plan njegovih partnera iz Iervolino Studiosa da taj studio raste i da dođu do borja od 560 zaposlenih i da se njihov posao neće završiti snimanjem ovog serijala.

Andrea Iervolino, koji je u međuvremenu dobio pasoš Srbije, je ispričao kako se na početku pandemije našao u našoj zemlji i započeo rad na stvaranju studija. Kao najvažniju stvar je istakao da je za „tako divnu zemlju kao što je Srbija bitno da promoviše lokalnu kulturu. To je ovim projektom i postignuto. Puffins je zvanično kreativni produkt iz Srbije“.

Cilj ovog projekta nije samo da zaposli mlade ljude iz Srbije već i da ih obuči za kreativan rad. Tim povodom osnovali su školu u kojoj 80 odsto polaznika posle četvoromesečne obuke započinje posao kod njih u studiju.

Džoni Dep: Sa Srbijom me upoznao Emir Kusturica (FOTO) 2
Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep je sa prisutnima podelio svoje utiske o Srbiji sa kojom ga je upoznao Emir Kusturica tokom zajedničkog snimanja filma. Srpski narod karakteriše, po njegovom mišljenju, dubina duše.

„Iskustvo rada u Srbiji sa vašim glumcima, rediteljima, kreativnim ljudima je potpuno drugačije iskustvo od Holivuda“, naveo je on.

Džoni Dep: Sa Srbijom me upoznao Emir Kusturica (FOTO) 3
Foto: FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijreka Ana Brnabić je istakla da je Vlada Srbije 2017. prepoznala kreativnu industriju u Srbiji kao šansu u koju treba ulagati i da je i ovaj projekat pokazatelj da je to bila prava odluka.

„Tada smo osmislili jednu nacionalnu platformu „Srbija stvara“, kako bi iskoristili kreativne industrije, da pokažemo ono što Srbija stvarno jeste i ono što ima da ponudi svetu .“

Na prijemu se nije obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić iako je ranije bio najavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari