Fabr se zahvalio RTS-u 1Foto: Wonge Bergmann

Predstava „Оlimp – u slavu kulta tragedije“, kojom je otvoren ovogodišnji Bitef, ovih dana izaziva burne rakcije javnosti.

Pozorišni spektakl u trajanju od 24 sata mogli su da vide i oni koji nisu posetili Bitef, zahvaljujući direktnom prenosu na RTS 3, realizovanom sa čak 12 kamera.

Ekipu koja je ostvarila taj nesvakidašnji TV poduhvat činilo je više od 100 ljudi predvođenih rediteljem Miškom Milojevićem.

Danas je Radio-televizija Srbije dobila priznanje za svoj rad kroz pismo gospodina Jana Fabra, proslavljenog reditelja i autora predstave „Olimp“.

Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani g. Bradiću,

Posle spektakularnog direktnog prenosa na RTS-u naše predstave „Planina Olimp“, prikazane u okviru Bitefa, želim da Vam se zahvalim i iskažem divljenje koje osećam prema celom Vašem timu.
Tokom četrdeset godina umetničkog rada sarađivao sam s raznim medijskim kućama, ali moram primetiti da su retke TV ekipe koje poslu pristupaju s takvom prilježnošću, profesionalizmom, posvećenošću i entuzijazmom, što se može reći za sve članove vašeg tima, od onih najiskusnijih do najmlađih. Sama činjenica da ste uspeli da završite ovaj prenos u punom trajanju od 24 sata, bez prekida, elegantno i bez pauze, bez praznog hoda, mnogo govori o izuzetnom profesionalizmu i umeću Vaših ljudi.
Ovim prenosom dokazali ste ne samo da razumete i podržavate vrhunsku pozorišnu umetnost, nego i da televizijsku umetost ostvarujete na visokom svetskom nivou.

Hvala Vam još jednom,

Jan Fabr 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari