Festival stripa Stripolis u Zrenjaninu 18. i 19. septembra 1Foto: Pixabay/Emiliefarrisphotos

Zrenjanin je predstojećeg vikenda domaćin 12. Festivala stripa “Stripolis”, a na ceremoniji otvaranja u Kulturnom centru biće predstavljena izložba “Svet u oblacima – Francuska-Srbija: Zajednička istorija kroz strip”.

Izložbu će, kako je najavljeno, otvoriti ”Stanislas Pjere, savetnik za kulturu Francuske ambasade i direktor Francuskog instituta.

Gosti festivala su Boris Stanić,  strip crtač  iz Pančeva,  Danilo Milošev-Wostok, strip crtač iz Vršca  i Miloš Tomić,  filmski i video umetnik iz Beograda. Tokom festivala održaće s e prodaja polovnih stip izdanja, prodaja kolekcionarskih figurica i igračaka, projekcije  animiranih i  igranih  filmova  koji    su  rađeni  po  poznatim    strip  serijalima, promocija izdavačkih kuća, kao i radionica  Stop-Motion Animacije  koju će voditi video i filmski umetnik  Miloš Tomić.

Uoči festivala iz štampe izlazi novi, trinaesti po redu broj časopisa “Stripolis” gde će na 160 strana biti predstavljeni radovi alternativne i andergraund strip-scene iz regiona.

Festival “Stripolis” održava se od 17. do 19. septembra, ulaz je besplatan a svaki posetilac festivala dobiće na poklon željeni crtež omiljenog strip junaka.

Organizator festivala i izdavač časopisa “Stripolis” je Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa autorom projekta mr Brankom Đukićem, pokrovitelj festivala je grad Zrenjanin i Pokrajinski sekretarijata za kulturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari