Naime, u četvrtak 17. avgusta u 20 sati posetioci kluba moćiće da osete delić festivalske atmosfere kroz muziku, film i izložbu fotografija i plakata. Program će otvoriti fantastična kantautorka Nađa Vračarić iz Novog Sada, koja muziku stvara pod uticajem St. Vincent, Arcade Fire i The Beatles, a od 2013. godine kada je stupila na scenu imala je više od 30 nastupa, između ostalog i na Exit festivalu. Nakon nje nastupiće i Rim Runner koji će zatvorili žurku tvrdim drum & bass/jungle zvucima. U međuvremenu će biti prikazan i dvadesetominutni dokumentarni film o Festivalu uličnih svirača, autora Nemanje Babića. U unutrašnjem izložbenom prostoru kluba biće prikazane fotografije i plakati sa prošlogodišnjeg festivala.

Deo promocije imaće i internacionalni filmski festival Cinema City, partner festivala uličnih svirača u realizaciji Gradić festa zajedno sa organizacijama sličnog interesovanja, kao što su Pop Up (Berberaj & Public P), Scenatoria, Suburbium, Fruškać, Happy Trash Production, Ugrip i AAaaa festival.

Festival uličnih svirača je jedan od vodećih besplatnih festivala u regionu. Svake godine poseti ga više od 45 hiljada ljudi iz Srbije i regiona, a specifičan je po programu umetnika iz celog sveta, koji je pogodan za sve starosne grupe.

Ove godine Festival uličnih svirača je proširio program na Gradić fest, koji će biti održan u rustičnom delu Petrovaradina, u podnožju Petrovaradinske tvrđave, sa nastojanjem da se ukaže na bitnost čuvanja kulturne i istorijske baštine ove zemlje. Ulaz na događaj je besplatan.