Festival „Viminacijum fest – mitovi stari i novi" od 3. septembra u Kostolcu 1

Upravni odbor Centra za kulturu Požarevac izabrao je logotip i izgled glavne nagrade za pozorišni festival „Viminacijum fest – mitovi stari i novi“, koji će se održati od 3. do 9. septembra u Kostolcu.

Autor logotipa je Dragana Kuprešanin, a nagrade „Zlatna  fibula“ Slave Ajtovski, oboje iz Beograda. Kao pobednicima konkursa  koji je raspisao Centar za kulturu Požarevac, njima pripada novčani  iznos od po 500 evra, u dinarskoj protivvrednosti. Novi festival odvijaće se od 20 sati, na prostoru Arheološkog parka „Viminacijum“ u  Kostolcu, kao takmičenje profesionalnih pozorišta Srbije i okruženja.  

Prema izboru selektora Mihajla Nestorovića, na festivalu će  učestvovati pozorišta iz Zagreba, Sarajeva, Banja Luke, Beograda i  Novog Sada, koja će izvesti predstave: „Ričard Treći“, „Feničanke“,  „Odisej – san o povratku“, „Elektra“ i „Hasanaginica“. U završnici  festivala, 9. septembra, u čast pobednika biće održan koncert  novosadskog „Big benda“. Pozorišni festival odvijaće se u amfiteatru  na „Viminacijumu“, a cena ulaznica je 1.000 dinara. Organizatori ove  manifestacije su arheološki park „Viminacijum“, Centar za kulturu  Požarevac i lokalna samouprava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari