„Figuracije na papiru“ u Užicu do 8.maja 1

Izložba „Figuracije na papiru“, koja je okupila mlade umetnike, u okviru regionalnog autorskog projekta „Umetnost na papiru“, može se pogledati u Narodnom muzeju Užice do 8. maja.

To je druga izložba koja se priređuje u okviru tog projekta, kojim je planirano da se organizuje 12 izložbi, a čija je autorka Biljana Jotić, kustoskinja iz Beograda. Radove su izložili mladi autori domaće likovne scene: Gala Čaki, Vladimir Lalić, Veljko Valjarević, Tijana Kojić, Kristina Pirković, Branka Đurašković, Predrag Đukić, Marko Stajić, Anđela Mujčić, Đerđi Ačaji, Vojislav Radovanović, Ivana Milev, Koštana Đurić, Ivana Živić, Predrag Kovačić, Andrijana Danilović, Petar Mošić, Jelena Vićentić, Petar Sibinović.

Oni su, na poziv Biljane Jotić, tokom proteklih nekoliko meseci, stvarali radove upravo za taj projekat. Izloženi radovi su različitih poetika i likovnih rešenja, a njihova zajednička nit je papir kao medij za umetničko promišljanje i kreativni izazov u susretu umetnika sa belinom papira.

Postavka predstavlja likovno istraživanje motiva, odnosno figuracije i njenih varijacija od portreta, preko manipulacija sa formom do njene redukcije i apstraktnog iskaza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari