Dušan Zorić o učešću u Veneciji kaže: „Strano Telo je moj ispitni film sa treće godine fakulteta i niko nije očekivao da će proći na tako veliki festival kao sto je Venecijanska Mostra. Film prati jednog post-adolescenta koji u susretu sa žrtvom seksualne traume otkriva neke svoje animalne nagone. Jedan od selektora Venecije mi je rekao da se oseća užasno nakon svakog gledanja mog filma. Shvatio sam to kao kompliment.“

Dvadesetominutni film Strano telo je priča o momku Marku, koji pokušavajući da svojim zgodnim prijateljima dokaže muškost, izlazi u noć da nađe devojku. U susretu sa žrtvom seksualne traume iz prošlosti, on otkriva agresivni deo svoje ličnosti. Glumačku podelu čine Dubravka Kovjanić, Marko Grabež, Mihajlo Jovanović, Miodrag Dragičević i Sara Simović.

Dvadesetpetogodišnji reditelj filma Dušan Zorić je student završne godine filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Njegov kratki igrani film Paraliza (2016) prikazan je na Pulskom filmskom festivalu, dok je dokumentarni film Ljubav (2017) imao međunarodnu premijeru na festivalu Visions du Réel u Švajcarskoj. Film Ljubav takođe se našao i u programu Sarajevo film festivala, Beldocs festivala i drugih.

Scenario za film uz reditelja potpisuje i Boris Grgurović, direktorka fotografije je Milica Drinić, a montažerka filma je Olga Košarić. Zvuk potpisuju Milan Antić, Uroš Todorović i Antonio Andrić. Za kostim su bile zadužene Milica Požar i Nena Šmitran, za šminku Jana Škobić, a scenografiju je radila Lenka Debeljak. Producenti filma su Nevena Petrović i Čarna Vučinić. Film Strano telo nastao je u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti pod mentorstvom reditelja Darka Bajića i Maje Miloš, i u saradnji sa producentskom kućom Non-AlignedFilms.

Venecijanska „Mostra“ je najstariji filmski festival na svetu i, uz filmske smotre u Kanu i i Berlinu, svakako jedan od najuglednijih festivala na svetu. Ove godine, Venecijanski filmski festival se održava od 29. avgusta do 8. septembra.