Fondacija donirala delo "Srbi i Albanci kroz vekove" 1Foto: FoNet/Fond B92 - arhivska fotografija

Biblioteka grada Beograda danas je, zahvaljujući donaciji Fondacije za otvoreno društvo Srbija, postala bogatija za 38 kompleta trotomnog dela Petrita Imamija „Srbi i Albanci kroz vekove“ u izdanju Samizdata B92.

Cilj donacije jeste da pomogne u popularizaciji i stimulisanju informisanog unutrašnjeg dijaloga o odnosima između Srba i Albanaca, tako da će ukupno 250 kompleta ovog kapitalnog dela kroz ovu akciju biti obezbeđeno za sve regionalne, univerzitetske i gradske biblioteke širom Srbije, navodi se u saopštenju.

Fondacija za otvoreno društvo, Srbija podržava društvene dijaloge o pitanjima od suštinske važnosti za sve građane Srbije, kao i njihovo što veće učešće. Jedno od takvih pitanja o kome se vodi intenzivan dijalog u Srbiji danas je odnos Srbije i Kosova, izjavila je koordinatorka programa Fondacije za otvoreno društvo Aleksandra Šanjević.

Biblioteka grada Beograda se zahvaljuje Fondaciji za otvoreno društvo i Samizdatu B92 na donaciji knjiga koje će biti prosleđene u mrežu naših biblioteka i ogranaka i biti dostupne svim korisnicima i gradjanima koje zanima istorija i posebno ova tema, rekla je direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov.

Sada je aktuelno pitanje unutrašnjeg dijaloga i stvaranje uslova za rešavanje kosovskog problema i kapitalno delo „Srbi i Albanci kroz vekove“ Petrita Imamija je veoma značajan pregled istrojiskih činjenica i dokumenta sve do današnjih dana, rekao je predstavnik Samizdata Veran Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari