Glumac Milan Marić biće jedan od govornika na sledećem protestu "Srbija protiv nasilja" 1foto Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Milan Marić biće jedan od govornika na sledećem protestu „Srbija protiv nasilja“, saznaje Nova.rs.

Tema sledećeg protesta „Srbija protiv nasilja“, kako kažu organizatori, jeste obrazovanje. Zato je predviđeno da na njemu govore profesori, a pored njih i ovog puta biće glumci, ali i žrtve nasilja režima.

Kad je Milan Marić u pitanju, on je protestima do sad davao podršku na društvenim mrežama, ali je govorio i u intervjuu za Danas .

Agresija decenijama unazad ne napušta ovo društvo, šta vi vidite kao uzrok takvog stanja, smatrate li protest “Srbija protiv nasilja” opravdanim?

„Jedan od ključnih faktora je svakako nasilje, koje je, nažalost, zahvatilo i izjeda sve segmente našeg društva. Za početak, nasilje, bilo ono verbalno ili fizičko, ne sme se izjednačavati sa srčanošću, jer se na taj način zapravo romantizuje i abolira. Nasilje nije srčanost. Kao što ni korupcija nije snalažljivost, već krivično delo. Tačno je da se o nasilju i o svim njegovim metastazama u ovom društvu mora razgovarati, i sa decom i sa odraslima, ali prvenstveno moramo naučiti da ga prepoznamo i osvestimo kod nas samih. A to je proces za koji je neophodno vreme, ali mislim da je dosta ljudi spremno da započne taj proces. U prilog tome ide i masovnost ovih protesta, koji su delom splet raznoraznih nezadovoljstava, delom potreba da posle ovakvih tragedija budeš sa ljudima i dokažeš sebi da nisi sam u tom osećaju, kao i da se vlasti jasno stavi do znanja da se prema nasilju zaista mora imati nulta tolerancija, da to ne može i ne sme biti floskula, da se ono mora uklanjati iz javnog prostora“, rekao je Marić.

Podsetimo, šesti protest „Srbija protiv nasilja“ biće održan u petak. Okupljanje građana će biti ispred Skupštine u 18 sati, odakle će građani krenuti u šetnji ka Vladi Srbije, gde će biti napravljen prsten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari