Gojković o smrti Marka Živića: Glumačka scena ostala bez jednog od najznačajnijih umetnika 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici glumca Marka Živića koji je danas preminuo od posledica infekcije virusom korona.

Ona je navela da su umetnička i glumačka scena ostale „bez jednog od najznačajnijih dramskih umetnika koji je svojim ulogama obogatio našu pozorišnu i filmsku produkciju“.

„Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatljiv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost“, navela je ministarka a preneo njen kabinet.

Marko Živić preminuo je danas od posledica korona virusa. Živić je rođen 1972. godine u Kruševcu a glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Igrao je u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“. Dobitnik je mnogih nagrada.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.