Gojković o smrti Marka Živića: Glumačka scena ostala bez jednog od najznačajnijih umetnika 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici glumca Marka Živića koji je danas preminuo od posledica infekcije virusom korona.

Ona je navela da su umetnička i glumačka scena ostale „bez jednog od najznačajnijih dramskih umetnika koji je svojim ulogama obogatio našu pozorišnu i filmsku produkciju“.

„Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatljiv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost“, navela je ministarka a preneo njen kabinet.

Marko Živić preminuo je danas od posledica korona virusa. Živić je rođen 1972. godine u Kruševcu a glumu je završio 1995. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Radeta Markovića. Bio je deo stalne glumačke postave u Pozorištu na Terazijama i stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Igrao je u predstavama „Kad su cvetale tikve“, „Ne igraj na Engleze“, „Let iznad kukavičjeg gnezda“, „Delirijum tremens“. Dobitnik je mnogih nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari