Gojković: Sremski Karlovci će dobiti novi Kulturni centar 1Mja Gojković, arhiva Fot:o FoNet/ Zoran Mrđa

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je danas da je za očuvanja kulturno-istorijskog i duhovnog nasleđa Sremskih Karlovaca u ovoj godini predviđeno 1,3 milijarde dinara.

Na sednica Odbora za obnovu i razvoj Sremskih Кarlovaca koja je održana u tom gradu, Gojković je rekla da „ima više nivoa finansiranja, a da će iz budžeta Ministarstva biti izdvojeno 50 miliona dinara za obnovu fasada i 15 miliona dinara za dokumentaciju koja je potrebna za izgradnju novog Кulturnog centra“.

Gojković je naglasila da će Program obnove i razvoja Sremskih Karlovaca biti i na narednoj sednici Vlade Srbije, kao i da će u tom kontekstu biti značajna izgradnja kulturnog centra, koji će imati multifunkcionalnu pozorišnu i bioskopsku salu, galeriju i biblioteku.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović rekao je tom prilikom da će tokom ove godine biti  realizovani brojni projekti i najavio da u narednih deset dana počinje rekonstrukcija ulice Braće Anđelić, saopšteno je iz Ministarstva za kulturu i informisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari