Pozorište "Bora Stanković": "Gospođa ministarka" kao mjuzikl 1foto Vojkan Ristić Danas

Reditelj iz Beograda Vladimir Lazić ubrzano izvodi „završne radove“ sa ansamblom vranjskog pozorišta na predstavi Branislava Nušića „Gospođa ministarka“ čija je premijera zakazana za 7. april, na velikoj sceni Pozorišta „Bora Stanković“.

– Ovoga puta pred ovim vrednim glumcima je zahtevan zadatak jer će naša „Ministarka“ biti komedija-mjuzikl sa šest songova i isto toliko plesnih numera, otkriva za Danas reditelj Lazić u pauzi prepodnevne probe.

U predstavi će nastupiti kompletan ansambl vranjskog teatra sa 14 glumaca na sceni. U naslovnoj ulozi nastupiće Žetica Dejanović.

– U mojoj karijeri dugoj više od dve decenije prvi put igram Živku, u potpuno novom čitanju reditelja Lazića i sa mnogo pevanja i lepršavosti, kaže Dejanovićeva.

U adaptaciji Nušićeve komedije reditelj se držao osnovne niti priče, uz umetanje metaforičkih scena koje mogu biti i aktuelno prepoznatljive. Prvobitno premijera je trebalo da bude održana 23. marta, ali je zbog zahtevnosti predstave u tehničko-tonskim segmentima pomerena za naredni petak.

Scenografiju radi Nikola Nikolić iz Beograda. Muziku za songove napisao je kompozitor Ninoslav Ademović, a tekstove songova potpisuju Svetlana Mihajlović i Željko Mijanović. Rad na ovakvom čitanju Nušića u Vranju već je privukao pažnju Zadužbine „Branislav Nušić“ iz Beograda sa kojom bi ovdašnje pozorište trebalo da potpiše protokol o saradnji.

– Sasvim je izvesno da će ova predstava biti prikazana na Festivalu u Smederevu i „Nušićijadi“ u Ivanjici, jer predstavlja novi pogled na ovaj antologijski tekst, rekao je za Danas prilikom nedavne posete ovdašnjem pozorištu Nenad Nušić, čukununuk pisca Branislava Nušić i upravitelj zadužbine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari