"Iskren sadržaj većine privatnih razgovora, 'reakcije' dokaz da je teza tačna...": Stevan Filipović o izjavi Janketića i pretnjama smrću 1Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages - privatna arhiva

Glumac Marko Janketić dobio je pretnje smrću i uvrede na društvenim mrežama, nakon intervjua za emisiju Pop Tok  (Nova rs)  zbog toga što je izjavio da iz ove zemlje treba ići jer se u njoj stvari nikada neće promeniti nabolje, kao i da bi želeo da mu ćerke žive u uređenijoj zemlji.

Zamoljen da prokomentariše agresiju koja se obrušila na glumca reditelj Stevan Filipović kazao je za Danas da je Marko izjavio ono što inače govori mnogo ljudi.

– Izjava je iskren sadržaj većine privatnih razgovora koje iole normalni ljudi, koji žele dobro svojoj deci, nažalost svakodnevno vode u ovoj pseudo-državi. „Reakcije“ su upravo dokaz da je teza tačna. Ako su u pitanju prazne pretnje stranačkih botova, katastrofalno je što smo došli dotle da su takve stvari u ovom društvu normalizovane, i da botovi vladajuće stranke uopšte postoje, finansirani novcem poreskih obveznika. Ako nisu botovske reakcije, onda je to još gore, jer su to urlici građana koje propagandna mašinerija Aleksandra Vučića deceniju, planski i smišljeno, pretvara u zveri, a državu u zverinjak. Sa takvim građanima i takvom državom se sigurno ništa neće promeniti, njima je želja Putinova Rusija, Iran… Samo ne razumeju da u takvim društvima ne bi bili Putin, iranske mule, braća Vučić, Brnabić, Siniša Mali, već gore od ovoga što su sad – robovi i topovsko meso. A na kolegama i koleginicama je da razmisle kom gospodaru služe – istini i umetnosti, ili je svako tezgarenje sa državnim rediteljima i na mafijaškim projektima prihvatljivo? Kako mi doprinosimo kreiranju takvog, nepodnošljivog, društva? –  zapitao se Stevan Filipović, .

Podsetimo, Marko Janketić kazao je u emisiji Pop – Tok govoreći o svojim ćerkama, da bi voleo da žive u društvu u kojem institucije funkcionišu.

„Voleo bih da moje ćerke žive u društvu koje nije obespravljeno, gde institucije imaju svoju ulogu, živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije pre 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao“, rekao je Marko Janketić.

„Ja sam petog oktobra ispred Skupštine bio, ,protestovao a ništa se nije promenilo“, konstatovao je Marko Janketić u jednom trenutku.

Na pitanje šta bi trebalo da se promeni – glumac je uzvratio da ništa ne može da se promeni.

„Odavde treba otići, pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde. Ovde nikada neće biti bolje “, rekao je za „PopTok“.

„Malo sam ljut pa ovako pričam. Neko je objavio da su glumci uhlebljeni pa se ne bude protiv Buhe, digla mi se kosa na glavi od Fejsbuk aktivista. Izađite braćo na ulicu, kao ovi veliki Srbi kojima su puna usta Kosova, skupite se, junaci, idite tamo pa se rokajte, nemojte nas da maltretirate, meni ordinirate po mozgu. Sve junaci, ogromni junaci, krste se, mole Boga, to je teror. Mi smo ovde pod terorom. Ovo je pakao“, rekao je glumac.

Celu epizodu „PopTok-a“ sa glumcem Markom Janektićem i Perom Jovovićem pogledajte u videu.

Zbog svojih izjava o odlasku iz zemlje koju je portal Nova. rs preneo na svojim stranicama na društvenim mrežema glumcu Marku Janketiću je u komentarima stigao veliki broj uvreda i pretnji smrću .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari