Izložba fotografija Ljiljane Popović Anđić 1foto Branko Rajčević

U centralnom holu hotela Hajat, 9. maja je otvorena izložba umetničkih fotografija Ljiljane Popović Anđić – “Argentina očima Srpkinje”.
Izložba je postavljena u okviru Dana Argentine u Hajatu, jednonedeljne smotre kulture i gastronomije, organizovane povodom nacionalnog praznika ove zemlje.

Osim izložbe, u Hajatu će se narednih dana čuti i argentinska muzika, biće i filmova, a sve će, naravno, biti začinjeno gastronomskim specijalitetima i čuvenim argentinskim vinima.

Poznata kao izvrstan književni prevodilac sa španskog, italijanskog i ruskog, profesor jezika, poliglota i pesnikinja, Ljiljana Popović Anđić se podjednako uspešno bavila umetničkom fotografijom tokom tridesetogodišnjeg života u Buenos Ajresu.

Otvarajući izložbu, ambasador Argentine Osvaldo Marsiko istakao je da je njena književna delatnost veoma doprinela da je njena kamera, bez obzira da li je uperena na nečije lice, pokret, na uličnu scenu, prirodu ili raskošnu arhitekturu argentinske metropole, uvek pisac priče, više nego aparat za fotokopiranje onog što svi vide.

Kao najveći majstori argentinske priče koje je prevodila – Borhes, Kortasar, Blajsten, Martines, Valensuela, Šua – Ljiljana u svojim fotografijama nagoveštava ono što ostaje izvan njihovih okvira, stvarajući mozaik argentinskog duha i idiosinkrazije, rekao je na otvaranju izložbe njen suprug, književnik Branko Anđić.

Izložba argentinskih fotografija Ljiljane Popović Anđić biće otvorena za posetioce nedelju dana, do kraja Dana Argentine u Hajatu.

Argentinska ambasada je takođe najavila da će u drugoj polovini ove godine ljubitelji umetničke fotografije biti u prilici da vide i drugu, potpuniju i obimniju autorsku izložbu slikovnih priča Ljiljane Popović Anđić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari