Javna čitanja drama Miodraga Stanisavljevića u školama u Užicu i Požegi 1Miodrag Stanisavljević/Foto: Izložba "Ne znam ništa o Miši Stanisavljeviću" u Užicu

Javna čitanja drama Miodraga Stanisavljevića (Srednja Dobrinja, kod Požege, 1941- Beograd, 2005) organizovaće se danas i sutra u  školama  Užicu, Požegi i požeškoj biblioteci.

Stanisavljevićeve drame čitaće srednjoškolci iz Užica, Beograda, Zrenjanina i Vranja, koji su se za to pripremali na avgustovskom letenjem kampu na Tari.

Danas, od 13 časova, u holu Osnovne škole „Nada Matić“ u Užicu čitaće dramu „I mi trku za konja imamo“,  a od 17, 45 u svečanoj sali Gimnazuje i „Carevog zatočnika“.

U Osnovnoj školi „Emilija Ostojić“ u Srednjoj Dobrinji, rodnom selu Miodraga Stanisavljevića, srednjoškolci će sutra od 11 časova čitati dramu „I mi trku za konja imamo, a na dečjem odeljenju Narodne biblioteke Požega, od 15 časova, i „Vasilisu Prekrasnu“.

Drama „I mi trku za konja imamo“ čita se u osnovnim školama, jer je odnendavno deo školske lektire za osnovce.

Letnja škola i javna čitanja drama su deo aktivnosti koje, u okviru programa „Čitaj glasno!“, realizuju Užička književna republika i Radnička komuna LINKS.

Projekat je podržala švajcarska Agencija za razvoj, saradnju i demokratiju, čiji program Kultura za demokratiju u Srbiji implementira Hartefakt fond.

Podršku su pružili i Ministarstvo kulture i Grad Užice. Program se realizuje u saradnji sa Užičkom gimnazijom, Narodnom bibliotekom Užice i Narodnim pozorištem Užice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari